Το κομψό κράνος που λειτουργεί ως «φάρος» για να αποφεύγονται τα ατυχήματα

Τομή design και λειτουργικότητας


ΜΟΤΟ
13:03
23/11/2019
Το κομψό κράνος που λειτουργεί ως «φάρος» για να αποφεύγονται τα ατυχήματα
loading

Sotera ονόμασε το κράνος του ο διακεκριμένος σχεδιαστής Joe Doucet, καθώς επιστρατεύει το χρώμα για να σε βλέπουν οι οδηγοί.

Ο νεοϋορκέζος designer φρόντισε να κάνει το κράνος του να ακτινοβολεί κόκκινο κάθε φορά που ο οδηγός επιβραδύνει το όχημα ή φρενάρει.

Κατασκευασμένο από πολυανθρακικά φύλλα και συνθετικές ίνες κέβλαρ, το Sotera Advanced Active Safety Helmet είναι ανθεκτικό και δεν καταλαβαίνει από καιρικές συνθήκες.

Αφήνοντας το στιλπνό design κατά μέρος, ο Doucet ήθελε να φτιάξει ένα κράνος όχι μόνο αντοχής και προστασίας, αλλά και αποτροπής των τροχαίων. Η αμερικανική έρευνα στην οποία βάσισε το όραμά του κατέληξε πως έχεις 80% πιθανότητες τραυματισμού ή θανάτου σε ατύχημα με μηχανή, εκεί που στα τετράτροχα το νούμερο δεν ξεπερνά το 20%.

«Μέχρι τώρα, τα κράνη ήταν σχεδιασμένα ώστε να περιορίζουν το τραύμα μετά το ατύχημα. Εγώ αναρωτήθηκα απλώς ‘‘γιατί να μη δουλεύουν ώστε να αποτρέπουν τα ατυχήματα;’’».

Γι’ αυτό και οι λαμπτήρες LED, που φορτίζουν μέσω USB καλωδίου, ώστε να είναι ο αναβάτης περισσότερο ορατός από τους αυτοκινητιστές.

Ταυτοχρόνως, ένα ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο αναγνωρίζει πότε κόβει ταχύτητα η μοτοσικλέτα, ανάβοντας το κόκκινο λεντάκι.

Ο Doucet δεν πατεντάρισε μάλιστα την ιδέα του, ελπίζοντας να την υιοθετήσουν οι κατασκευαστές κρανών μπας και σωθούν πολύτιμες ζωές από τον φόρο αίματος της ασφάλτου…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει