Αντιδράσεις συνεχίζουν να προκαλούν οι δηλώσεις του πατέρα Αμβρόσιου. Μετά την πρώτη άστοχη τοποθέτησή του, πως η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη ήταν τιμωρία του Θεού, εξαιτίας του καρναβαλιού, ο πατέρας Αμβρόσιος απάντησε σε όσους τον κατέκριναν, μένοντας αμετακίνητος στις απόψεις του.

«Εδώ δεν ξέρουν το “Πάτερ Ημών”. Πώς να ερμηνεύσουν ένα θεολογικό κείμενο χιλιάδων λέξεων; Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις», ανέφερε ο πατέρας Αμβρόσιος, για όλους εκείνους που έσπευσαν να κατακρίνουν τις δηλώσεις του.

Σήμερα, στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου, ξεσηκώθηκε νέα θύελλα αντιδράσεων από την παρουσιάστρια αλλά και την ομάδα της, καθώς ανέφεραν πως ο πατέρας Αμβρόσιος τους αποκαλεί αμόρφωτους.

Αμέσως μετά την προβολή των δηλώσεων του Αμβρόσιου, ο Αντρέας Μικρούτσικος δεν κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και ξέσπασε κατά του Αμβρόσιου.

«Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Γιατί δε βάζετε ένα φρένο; Γιατί δε σκύβετε το κεφάλι; Δε βάλλεται, όταν λέει “ο Θεός τους τιμώρησε”».

«Ας δεχτώ πως είναι ιστορικό πρόσωπο. Γιατί δεν τον αφήνετε στην ησυχία του να ολοκληρώσει τον βίο του; Γιατί να γίνεται αιχμή του δόρατος, αυτό το αντιδραστικό, φασιστικό σκυλί του πολέμου

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας υποστήριξε τον Αντρέα Μικρούτσικο, αναρωτώμενος «αν είναι πνευματική τοποθέτηση ιεράρχη να συγχέει το καρναβάλι με την τραγωδία που είχε 57 νεκρούς;».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ολοκλήρωσε σήμερα, λέγοντας πως «εγώ το προχώρησα σήμερα, είπα φασιστικό όργανο. Και θα το προχωράω όσο θα επιμένει σε έναν λόγο εκδικητικό, που καταργεί κάθε έννοια θρησκείας». «Όλη η διδασκαλία η χριστιανική, είναι στο αγάπα τον πλησίον σου, στη συμπαράσταση του ανθρώπου. Να χάνεις το παιδί σου και να λες ‘’φταίει ο διάολος, το καρναβάλι και η Πάτρα;’’ Ντροπή σας. Δεν είναι ούτε πνευματικό ζήτημα ούτε τίποτα. Είναι ένα δόγμα σκληρό, απάνθρωπο, μισαλλόδοξο».