Στην παρέα του «The 2Night Show» της Τετάρτης (8/2), καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε η Λιλή Περγαντά. Η επιτυχημένη επιχειρηματίας και ιδρύτρια της «Power Health», μοιράστηκε την ενδιαφέρουσα πορεία της και ξεδίπλωσε το προσωπικό της «Success Story».

Επίσης, αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια στην Αγγλία, στις δουλειές, τις οποίες δεν δίστασε να κάνει για να επιβιώσει, στην επιστροφή της στην Ελλάδα και στην ιδέα της που έβρισκε κλειστές πόρτες.

«Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου. Είμαι από τη Λιβαδειά. Τελείωσα το Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη ως χημικός. Δεν με κάλυπτε μόνο ένα πτυχίο στη χημεία. Έφυγα στα 24 μου χρόνια και πήγα στο Λονδίνο, έκανα ένα μάστερ στη χημεία τροφίμων και συνδύασα και ένα ειδικό μάστερ για το management. Δεν υπήρχε οικονομική βοήθεια από την οικογένεια μου. Δύσκολα χρόνια, καθάριζα και τουαλέτες, αλλά τα κατάφερα» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έζησα τρία χρόνια με τρεισήμισι στο Λονδίνο, δούλεψα σε μία μεγάλη και γνωστή πολυεθνική εταιρεία σαν χημικός εξειδικευμένος τροφίμων και γύρισα πίσω γιατί με ήθελε η οικογένειά μου, αλλιώς θα ήμουν στέλεχος εκεί. Μου το είχαν προτείνει να μείνω. Τι να κάνω στην Ελλάδα, όμως, εγώ τώρα με δύο πτυχία; Που στην Ελλάδα τα άκουγαν κάποιες εταιρείες, πήγα να ζητήσω δουλειά σε μεγάλη ελληνική εταιρεία και μου λένε “τί θα πει χημικός τροφίμων και management παρέα; Με ρωτούσαν “εσύ είσαι χημικός ή μάνατζερ; Δεν έχουμε δουλειά. Φύγε από δω”. Συνέχεια άκουγα “φύγε από εδώ”. Είχα παραπάνω προσόντα από αυτό που ήθελαν και ζητούσαν», ανέφερε η σκληρή Dragon.

Πόσο βοήθησε το επάγγελμα του συζύγου της στην πραγματοποίηση των επαγγελματικών της σχεδίων; Όπως εξήγησε ο παρουσιαστής για να κάνεις επιτυχία στην Ελλάδα ως επιχειρηματίας – ειδικά αν φέρνεις εμπορεύματα απ έξω – πρέπει να παντρευτείς τον τελωνειακό. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής σας εν συντομία.

«Έτσι, πολύ σωστά το λέτε»

Όσο για την πρόταση να καθίσει στην πολυθρόνα των επενδυτών του «Dragons’ Den»;

«Αρχίζω και συνηθίζω την τηλεόραση. Ωραία είναι. Άρεσε στην οικογένειά μου η εμφάνισή μου στο σόου. Ο σύζυγος άρχισε να μου κάνει παρατηρήσεις, εκεί έπρεπε να το πεις αλλιώς, το άλλο έπρεπε να το πεις αλλιώς»

«Ζηλεύει» της απάντησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου «και πολύ μάλιστα».

«Λέτε; Να το ακούσει τώρα ο σύζυγος. Είναι και κρητικός».