Ο Γιώργος Κοψιδάς, στο συμβούλιο του νησιού, αποφάσισε να θέσει τον εαυτό ως υποψήφιο προς αποχώρηση από το Survivor. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ηθοποιός, η απόφαση του αυτή πάρθηκε για το καλό της Κόκκινης ομάδας.

Στην παραλία των Μπλε, η απόφαση του Γιώργου Κοψιδά να βγει μόνος του στον τάκο αποτέλεσε θέμα συζήτησης. Ο James Καφετζής αποθέωσε την απόφαση του Γιώργου Κοψιδά και τον χαρακτήρισε «ηγέτη».

«Πραγματικά βγάζω το καπέλο στον Γιώργο Κοψιδά για την κίνηση που έκανε στο συμβούλιο. Απέδειξε ότι δεν είναι απλά αρχηγός, όπως όλοι έλεγαν, αλλά ηγέτης. Είναι εκεί πέρα να σηκώσει την ομάδα όταν πέφτει, να δώσει σημβουλές και χθες με αυτό που έκανε στην ουσία ρίσκαρε τη θέση του στο παιχνίδι για να φτιάξει την κατάσταση στην ομάδα του» ανέφερε ο James Καφετζής.

Ο Σάκης Κατσιούλης όμως δεν είχε την ίδια άποψη με τον συμπαίκτη του. «Έναν μήνα που είμαι εδώ, βδομάδα με την βδομάδα, ο Κοψιδάς συνεχώς πέφτει. Αντικειμενικά ένας οργανισμός 46 χρονών, βιολογικά, μετά από τρεις μήνες και δέκα έπαθλα να φάει δεν μπορεί να ξαναείναι ο ίδιος. Μιλάω αντικειμενικά. Από κει και πέρα ούτε η στρατηγική ούτε τίποτα δεν με νοιάζει. Για μένα καλύτερα να μείνει ο Κοψιδάς να τον παίρνω κάθε μέρα» πρόσθεσε ο παίκτης της μπλε ομάδας.