Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς «Ήλιος» είδαμε πως: Ο Δήμος καταφέρνει να γλιτώσει απ’ την ενέδρα που του έστησαν και η Λήδα για μια ακόμα φορά θα βρεθεί στο πλευρό του. Ό,τι στοιχείο είχε συγκεντρώσει ο Δημήτρης για την υπόθεση του Μενέλαου, χάνεται απρόσμενα και το σχέδιό του παίρνει μια επικίνδυνη τροπή για όλους.

Η Αλεξάνδρα πλησιάζει την Διώνη προειδοποιώντας την να μείνει μακριά από τον Φίλιππο. Εντωμεταξύ, η Αλίκη δίνει τα χρήματα στην Ιωάννα για την επέμβαση, ενώ ο Δημήτρης παραμένει καχύποπτος για τις προθέσεις της μητέρας της.

Η Νέλλη και ο Μιχάλης έρχονται περισσότερο κοντά. Ο Δημήτρης βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο του δικηγόρου, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει ότι θα τον εκβιάσουν με ό,τι αγαπάει περισσότερο. Ο Μενέλαος στέλνει ένα μήνυμα εκφοβισμού στον Φίλιππο κάνοντας μια αιφνιδιαστική κίνηση. Όμως ο Φίλιππος είναι πλέον αποφασισμένος να ξεσκεπάσει την παράνομη οργάνωση και έτοιμος να ρισκάρει ακόμα περισσότερο.

Τι θα δούμε όμως απόψε στις 20.00 στην σειρά του Ant1. «Ήλιος»;

Ο Φίλιππος, με την προτροπή του Δημήτρη, προσπαθεί να πείσει τον Μενέλαο, να τον βάλει στο παράνομο σκέλος των δραστηριοτήτων του. Ο Μενέλαος επιφυλακτικός, παρότι δείχνει να τον εμπιστεύεται απόλυτα, του βάζει σαν όρο να κόψει κάθε επαγγελματική σχέση με την Διώνη, αγνοώντας την κρυφή ερωτική τους σχέση.

Ο Φίλιππος σε αδιέξοδο, καταλαβαίνει πως ο μόνος τρόπος να προστατέψει την Διώνη, είναι ο χωρισμός. Ο Μάνος σε απελπισία καθώς φοβάται για τη ζωή του μέσα στη φυλακή και ο δικηγόρος του, του αποκλείει την περίπτωση να ξαναβγεί μέχρι τη δίκη του. Βλέπει σαν μόνη διέξοδο την απόδραση. Ο Μενέλαος προσπαθεί να εξασφαλίσει την σιωπή του Δήμου, μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Ο Μιχάλης είναι φανερά αντίθετος με την προσπάθεια της μητέρας του να μπει στη ζωή της Αλίκης, ενώ η Αλίκη δείχνει αποφασισμένη να την κρατήσει στη ζωή της, παρά την αντίδραση της Εύας. Η Αλίκη και ο Δημήτρης δέχονται απειλές από το κύκλωμα που κυνηγάει ο Δημήτρης.