«Στην πράξη.gr» η Σύλβια Κλιμάκη παρουσιάζει ανθρώπους που, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βρίσκουν τρόπους να συνεχίζουν, την Κυριακή 20 Μαΐου στις 12.30μ.μ. στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η Λυδία Κονιόρδου μετά από 30 χρόνια στο χώρο του αρχαίου δράματος και 3 βραβεία για την προσφορά της, υποστηρίζει ότι «Το θέατρο είναι η τροφή της ψυχής», ενώ μιλάει με ενθουσιασμό για τους ανθρώπους του πολιτισμού στην Ελλάδα , που παλεύουν και προσπαθούν για τη συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου αρχαίου δράματος.

«Το δημόσιο μπορεί να αλλάξει και αλλάζει» είναι η φράση κλειδί που ακούγεται από το στόμα του Λεωνίδα Χριστόπουλου, ενός δημόσιου υπάλληλου που δεν πιστεύει ότι η εργασία πρέπει να έχει κομματικά χρώματα, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει: «Κάνω αλλαγές δεν σημαίνει ψηφίζω ένα νόμο, σημαίνει εφαρμόζω ένα νόμο».

Η αγάπη για τον τόπο του πατέρα της , τη φύση και τις παραδόσεις ,ήταν το έναυσμα για την Κλαούντια Παπαγιάννη ,ώστε το 2003 να ξεκινήσει και, τελικά, να στήσει ένα πρότυπο οινοποιείο στην ορεινή Αρναία.

Για κάποιους ανθρώπους η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό , είναι επιτακτική ανάγκη. Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος , ιδρυτής της πρωτοβουλίας «Repower Greece», είναι ένας από αυτούς.