Επιμένει ο Παπαχρήστος: Γιατί το ταξίδι του Τσίπρα στην Κούβα δεν κοστίζει 22.900 ευρώ

Η απάντηση στα όσα υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου


MEDIA
15:59
02/12/2016
Επιμένει ο Παπαχρήστος: Γιατί το ταξίδι του Τσίπρα στην Κούβα δεν κοστίζει 22.900 ευρώ
43
loading

Τη δική του απάντηση στα όσα υποστήριξε το Μέγαρο Μαξίμου με non paper για το κόστος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Αβάνα δίνουν τα ΝΕΑ και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος,  Γιώργος Παπαχρήστος.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Παπαχρήστου:

Με μπόλικη ειρωνεία, αρκετό... σανό, από αυτόν που ταΐζουν καθημερινά και για οτιδήποτε τους πολίτες, ελάχιστες δόσεις αλήθειας και με διαστρέβλωση της πραγματικότητας, το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να ξεπεράσει τoν πολιτικό σάλο που δημιουργεί η μετάβαση στην Αβάνα του Πρωθυπουργού με το πανάκριβο και ιδιαίτερα κοστοβόρο κρατικό τύπου Gulfstream650 αεροσκάφος, την ώρα που οι πολίτες της χώρας βιώνουν την πιο σκληρή λιτότητα.

Εγώ έγραψα επί λέξει ότι, σύμφωνα με την πηγή μου (είναι πιλότος που πιλοτάρει ένα ίδιο ακριβώς αεροσκάφος) ένα τέτοιο ταξίδι «κοστίζει περί τα 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίου. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του «πήγαινε» και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τα 300.000 δολάρια.

Το Μέγαρο Μαξίμου με ένα μνημειώδους χαρακτήρα non paper και αφού κατάπιε όλα τα υπόλοιπα, ανακοίνωσε ότι το ταξίδι κόστισε 22.900 ευρώ και κάτι ψιλά, που δεν είναι ακόμη γνωστά διότι αφορούν τα τέλη παραμονής στο αεροδρόμιο της Αβάνας και περιμένει τα τιμολόγια. Ιδού το πλήρες κείμενο:

«Δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ΄ έναν… πιλότο(!) που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα «έφτασε τις 300.000 δολάρια»!

Ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!

Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!».

Ας δούμε τώρα και την αλήθεια, την οποία ο... πτέραρχος Τσίπρας κατά την πάγια τακτική του, την τοποθέτησε προσεκτικά στην κλίνη του Προκρούστη και την έφτιαξε στα μέτρα του για ευνόητους λόγους. Παρακάμπτω εντελώς το γεγονός ότι αν έμπαινε στον κόπο να ανατρέξει στο διαδίκτυο θα διαπίστωνε ότι:

- Το μέσο κόστος ανά πτητική ώρα όπως καθορίζεται από την Πολεμική Αεροπορία (ΦΕΚ 169/6-2-2012) είναι στα 5.200 ευρώ, άρα ακόμα και η ΠΑ με τιμές του 2012 υπολογίζει το κόστος του πηγαινέλα στην Κούβα σε πάνω από 120.000 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει κατά 100.000 ευρώ το μαγειρεμένο κόστος που δημοσιοποίησε το Μαξίμου. Αν ισχύει πάντως αυτό που υποστηρίζει το non paper του... πτεράρχου Τσίπρα, τότε είναι προφανές ότι χαράς ευαγγέλια για τους Έλληνες πολίτες: με 0,8 το χιλιόμετρο που υποτίθεται ότι καίει σε κηροζίνη, συμφέρει να μετακινούνται με αυτό αντί με το σαράβαλο ΙΧ που συντηρούν, λόγω κρίσης με νύχια και με δόντια

- Το μέσο κόστος ενοικίασης αυτού του συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνου που θεωρείται η Rolls Royce των ιδιωτικών αεροσκαφών ανά πτητική ώρα, όπως αναφέρουν διάφορα εξειδικευμένα sites (όπως το Private Fly, το Forbes κ.α.) είναι 12.000-15.000 ευρώ. Μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι, ας πούμε με την Private Fly ένα ταξίδι στην Κούβα one way, που λένε, από το Ελευθέριος Βενιζέλος ως το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας κοστίζει 120.000 ευρώ.

Στέκομαι στη... σανοαπάντηση του Μεγάρου Μαξίμου και αναφέρω ότι εκτός από καύσιμα, το συγκεκριμένο αεροσκάφος που αγοράστηκε το 2003 αντί 48 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες της τότε ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει και πάγια έξοδα - fix costs τα ονομάζουν οι πιλότοι - και με βάση αυτά υπολόγισε και ο δικός μου τα 15.000 δολάρια ανά πτητική ώρα. Διότι αυτά τα fix costs που είναι πάγιες δαπάνες για να μπορεί το αεροπλάνο να πετάει, κατανέμονται ανά πτητική ώρα του αεροσκάφους και με αυτόν τον τρόπο υπολογίζεται και το κόστος της παγκοσμίως, εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου που προσπαθεί να θολώσει τα νερά σαν να μην κατάλαβε τι έγραψα εχθές.

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα fix costs του Gulfstream όπως με πολλή υπομονή μου περιέγραψε χθες ο δικός μου, ο οποίος όπως προανέφερα, πετάει ένα ακριβώς ίδιου τύπου αεροσκάφος.

1. Συντήρηση: Την κάνει φυσικά η Πολεμική Αεροπορία, αλλά αν μπορεί. Υπολογίζεται σε μίνιμουμ 400.000 ευρώ  ετησίως, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας για μέρη του αεροσκάφους (ανταλλακτικά) τα οποία έχουν ορισμένη διάρκεια ή συγκεκριμένο αριθμό ωρών πτήσεως και πρέπει να αντικαθίστανται και να αποφεύγονται οι βλάβες.

2. Εξυπηρέτηση. Το αεροσκάφος αυτό έχει την ανάγκη των υπηρεσιών εδάφους, όπως αναφέρουν τα Νέα. Η πιο γνωστή εταιρεία αυτού του είδους ονομάζεται Universal Aviation και το κόστος εξυπηρέτησης υπολογίζεται σε 300.000-350.000 ετησίως.

3. Τέλη αεροδρομίων: «Εξαρτάται από τα πόσα ταξίδια θα κάνει το αεροσκάφος και κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, τα υπολογίζει σε 50.000 ευρώ» αναφέρει ο αρθρογράφος.

4. Ασφάλεια αεροσκάφους: κανένα αεροσκάφος δεν παίρνει άδεια να σηκωθεί αν δεν έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρά του. Αυτά κυμαίνονται ανάλογα τον τύπο του αεροσκάφους και τον αριθμό των επιβαινόντων σε αυτό. «Ο δικός μου θεωρεί ότι ένα μίνιμουμ ποσό ασφαλίστρων είναι τα 100.000 ευρώ».

5. Μισθοί πιλότων: Το αεροσκάφος εξυπηρετείται από 8 πιλότους σε βάρδιες. Οι μισθοί τους χωρίς τις κρατήσεις υπολογίζονται στα 35.000 ευρώ, συνολικό κόστος που ξεπερνάει τα 300.000 ευρώ.

6. Εκτός έδρας πιλότων: αφορούν την ενδιαίτηση και τη διατροφή. Στο ταξίδι της Κούβας ήταν 6.200, αναφέρει το non paper.

7. Εκπαίδευση πιλότων: Οι 8 πιλότοι υποχρεούνται να περνούν ανά εξάμηνο από «σχολεία» στις ΗΠΑ για την επικαιροποίηση του πτητικού τους πτυχίου. Με τους πιο μέτριους υπολογισμούς το ποσό που απαιτείται είναι 50.000 ευρώ.

Ο πιλότος μου μού είπε ακόμη ότι το ύψος των παγίων εξαρτάται από τον αριθμό των πτητικών ωρών. Ολα τα προηγούμενα αφορούν ένα υποτυπώδες πρόγραμμα πτήσεων 100 ωρών. Αν οι πτητικές ώρες αυξάνονται πχ στις 300 ανεβαίνουν και τα πάγια. Φτάνει σύμφωνα με υπολογισμούς πιλότων τα 1.400.000 ευρώ. Και τώρα που απαντήθηκε λεπτομερώς το non paper Μαξίμου μήπως να μας πουν και ποιος πλήρωσε την παραμονή του συριζοτρόλ κυρίου Καραμάνη στην Αβάνα; (νομίζουν ότι το ξέχασα...).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

43
σχόλια
 1. avatar Μιχαλης Βραχόπουλος

  Μάλλον έχετε θέμα, η ανάλυση είναι απολύτως υπερβατική και καθόλου πραγματική. Τα κοστολότγια των νστρατιωτικών δράσεων είναι τελείως διαφορετικά από αυτά των μη στρτατιωτικών και στη περίπτωση αυτή δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Εξάλλου ένα αεροπλάνο με 200 επιβάτες για μετακίνηση στην Αβάνα αμοίβεται με 1000€ περίπου ανα επιβάτη και με αυτό πληρώνεται το προσωπικό, όλα τα έξοδα και βεβαίως έχει κέρδη η εταιρεία!!!

 2. avatar te

  αγαπητοι μου ισως και να εχει δικιο ο πρωθυπουργος
  γιατι κατ αυτους θα δειτε να λενε οτι πηγανε στην κουβα σαν αντιπροσωποι της ευρωπαικης ενωσης
  οποτε τα εξοδα γινανε ΡΕΦΕΝΕ το μαξιμου το ειδε και σαν ευκαιρια για να μαζεψει και χρημα για να το δωσει στους αστεγους και πεινασμενους ελληνες
  ΓΙΑΤΙ 28 ΧΩΡΕΣ ΕΠΙ 22900 = 641200 ΜΕΙΟΝ 330000 = 311200 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ

 3. avatar zame

  ..οτι ποιο εγκυρο & διαπιστευμένο αντιπαθεστατο ατομο αυτο το..ρες

 4. avatar pitsirikos

  Παπαχρηστος =Ανθρωποφαγος

 5. avatar ΚωσταςΧ.

  Πολλή πρεμούρα, για τα έξοδα του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αλ.Τσιπρα στην Κούβα!!! τρεις το λάδι τρεις το ξίδι έξι το λαδόξιδο!! Για τα όποια εθνικά οφέλη τσιμουδιά! Ωραία δημοσιογραφια! Και στην τελική με τι ήθελες να πάει; με τσάρτερ; να γυρνάει στις αίθουσες αναμονής με την βαλίτσα στο καρότσι; Αθήνα - Ν. Υορκη-Καλιφόρνια -Αβάνα; Υ.Γ.σε άλλες εποχές που έπαιρναν αγκαζέ το JUMBO της Ο.Α και την φέσωναν οι κυβερνώντες κανένας απο το σινάφι δεν μίλαγε!

  1. avatar kek

   ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ????

   1. avatar Κωστας Χ. @kek

    Το ΡΕ κομενο !!!! ΑΝΑΓΩΓΕ που θελεις και απαντηση!!!!!

 6. avatar νικος 009

  Αντι να επαινουν το λεβεντη που εξυψωσε τον Θεοδωρο απο την τριπολιτσα με τον παγκοσμιο γιγαντα και συμβολο της ελευθεριας των απανταχου κατατρεγμενων
  Τον ψαχνουν για τα εξοδα που εκανε να εκροσωπηση την χωρα σε ενα παγκοσμιο λυπηρο γεγονος οπως ειναι η απωλεια του ερμανο φιντελ ! Ιμαρτον εχεται ξεφυγει.
  Το ΕΣΡ τι κανει?

 7. avatar αξιόπιστη πηγή

  Το ταξίδι κόστισε 1 ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι αντικυβερνητική προπαγάνδα, υποκινούμενη από καπιταλιστικά κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα. Ο λαός όμως δεν τρώει σανό, πιστεύει πάντα τον πατερούλη.

 8. avatar Bs

  Ενα απλό google search δείχνει οτι το κόστος ανα ώρα πτήσης ενός Embraer του τύπου που ειναι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ειναι περί τις 4 χιλιάδες δολάρια χωρίς πλήρωμα και χωρίς τα έξοδα αεροδρομίων. Για 24 ώρες πτήσης το κόστος ειναι 96 χιλιάδες δολάρια. Συν τα υπόλοιπα έξοδα το νούμερο ανεβαίνει πολύ.
  Πέραν αυτού όμως, ακόμα και αν το ταξίδι κόστισε 20 χιλιάδες δολάρια οπως ισχυρίζεται το Μαξίμου και πάλι ο πρωθυπουργός μας θα μπορούσε να πάρει μια πτήση κανονικής αεροπορικής εταιρίας με κόστος το πολύ 1500 ευρω.
  Επομένως

 9. avatar Teo Theo

  Η Νεοδουλα από προφανή ανικανότητα ν΄ αρθρώσουν σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο, συνεχίζουν ν΄ ασχολούνται με άνευ σημασίας μικροπολιτικές ειδησούλες, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να φανούν πως υπάρχουν, έστω και λέγοντας παπαριές διανθισμένες με χονδροειδή ψεύδη.

  Για να εμπλουτίσω την πολιτική μου σκέψη, αναμένω δημόσια τοποθέτηση του Koulis και των συν αυτώ, για το ύψος των τακουνιών της συζύγου του πρωθυπουργού...

  1. avatar Age

   Γιαυτό τεούλη μου οι \"άλλοι\" πήγαν 8% και που σαι ακόμα

  2. avatar Σοβαρά τώρα

   θεωρείς πως χρειάζεται σοβαρός αντιπολιτευτικός λόγος σε τί ? Που έχει αρθρώσει σοβαρή και τεκμεριωμένη άποψη η κυβέρνηση που είναι επάνω αυτή την στιγμή για να υπάρξει αντίστοιχα και η σοβαρή αντιπολίτευση. Θα πέσει μόνη της σαν το [...] που ήταν και είναι ...

   1. avatar Teo Theo

    Τι σχεση εχει αυτο που λες τωρα, οτι ναναι? η κυβερνηση ασχολειται με το εργο της εσεις τι κανετε, ασχολειστε με το αν φοραγε γραβατα, η στραβωκαθησε στον καναπε η μιλουσε στον ενικο τον Ομπαμα η γιατι ξυστηκε, αυτη ειναι η αντιπολιτευση? πολιτικο λογο δεν εχετε και ουτε κανενα επιχειρημα και οταν λετε κατι γινεστε [...] εντελως, μονο [...] και βεβαια η ομαδα της αληθειας με χοντρα ψεμματα

    1. avatar Ζηκος

     Πιστευεις οτι χρειαζεται αντιπολιτευση για να σας ριξει;;;Μια χαρα τα καταφερνετε μονοι σας.ΟΛΟΙ οσοι επεσαν στα 4 για την καρεκλα,με ανταλλαγμα την εφαρμογη των μνημονιων-λεγοντας μαλιστα με ειρωνια πως ειναι για την...σωτηρια μας-το ιδιο τελος θα εχουν.Μπηκες συντροφε;;

     1. avatar Teo Theo

      Για τον Αδωνηδα λες?

    2. avatar Ωραία

     Οπότε μάθαμε και ότι στα υπόγεια του Μαξίμου έχει και internet.... Γιατί τέτοιο ζήλο μόνο απο εκεί !!! Εργο η κυβέρνηση !!! Δεν βλέπεις , όλα ρόδινα γύρω μας !!! Είσαι πιο τυφλος και μονόχνωτος και απο τον πλέον \'\'αριστερό\'\' υποστηρικτή. Δ¨οξα στον λαό τουλάχιστον σας καταβαραθρώνουν σε κάθε δημοσκόπηση... Και μην μου πείς για τις εκλογές. Ουδεμία εμπιστοσύνη δεν σας είχαν, γιαυτό και σας ανάγκασαν να συγκυβερνήσετε με τον Καμμένο...

     1. avatar Teo Theo

      Αυτο που βλεπω ειναι οτι η παρουσα κυβερνηση κανει τη λαντζα και καθαριζει τον κοπρο που αφησαν οι προκατοχοι, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διελυσαν την χωρα, εφαγαν εκλεψαν ρημαξαν τα παντα και αν δεν τα βλεπεις τοτε μαλλον ο γκαβος εισαι εσυ, οσο για τις δημοσκοπησεις θα σου πω το εξης για να μην εχεις αυταπατες, η Νδουλα εχει πιασει ταβανι στη συσπειρωση και ο Συριζα ειναι στο 30%, αν καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο δεν θαπρεπε να χαιρεσαι καθολου και οταν το 52% δηλωνει οτι κανενας απ τους δυο δεν κανει, οσο για τις εταιρειες εχουν αρχισει και τους δουλευουν οι ερωτηθεντες γιατι τους πηρανε χαμπαρι οτι ειναι νωθεια σκετη και στην επομενη δημοσκοπηση θα δεις οτι θα βγαλουν τον Λεβεντη για πιο καταλληλο, αυτα σοιναγονειστυ, περαστικα σας προς το παρον

     2. avatar Ωραία

      Ο κόπρος θα φύγει είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο... Αυτό είναι το μονο σίγουρο .Το πρόβλημα σου και επιμένω ότι είσαι τυφλός, είναι ότι πιστευεις ότι η ενναλακτική της ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Νεοπασόκοι γιατί περί αυτού πρόκειται.. Κομματικό ποντίκι που βολεύτηκες κάπου με τους ΣΥΡΑΖΑΝΕΛ και τρέμει το φυλλοκάρδι σου μην τυχόν γίνει κανα μπαμ και χάσεις την θεσούλα σου .... Που θα πεις οτι συμμαζευει κιόλας... ΜΝΗΜΟΝΙΟ σου έφεραν για 99 Χρόνια ο Αλέκος σου και ο Καμμένος σου !!!!

 10. avatar FABARM

  το θεμα ειναι πολυ απλο! ! οπως ειχε πει κ ο αλαφουζος ο σκαι ειχει ξεκαθαρη πολιτικη αποψη...
  αρα μεταξυ σκαι και συριζα η προπαγανδα ειναι αμφιδρομη..
  ο συριζα ασκει τη πολτιτικη του σκαι αλλα ο σκαι δεν θελει ο συριζα να ασκει την πολιτικη του...για αυτο τον λογο τον πηρε ο πονος τωρα τον σκαι για τα καυσιμα και οχι τοτε, που με σαμαροβενιζελο, το αεροσκαφος πηγαινοεφερνε τον βενιζελο στα νησια του αιγαιου για διακοπες!

  1. avatar Teo Theo

   Και οχι μονο αυτο, τις BMW των 750.000 που κυκλοφορουσαν Σαμαρας και Μπενυ με 30.000 σερβις εκαστη, για να τους προφυλασσει απ την αγαπη του λαου?

   1. avatar Ναι ναι

    είδα και τους αγαπητούς απο τον λαό αριστερούς \'\'ηγέτες\'\' που είναι τώρα επάνω.... Ουτε στα σπίτια τους δεν πάνε χωρίς αστυνομία !!!

    1. avatar Teo Theo

     Που τους ειδες, με τα μηχανακια και τα ιχ που κυκλοφορουν?

     1. avatar Αιντε αίντε…

      καλά σε λένε σε άλλο σχόλιο γκαβό.... Τα υπουργικά και τις λιμουζίνες δεν τα έχεις δεί γιατί δεν θες ή γιατί δεν πρέπει σύμφωνα με τον κομισάριο ?

   2. avatar FABARM

    εδω ο μπενυ ειχε βαλει και γουνακι στο καθισμα γαι να ειναι ζεστος ο
    [...]
    μιλαμε για ολοκληρη διαδικασια πολυ ποιο χρονοβορα απο ενα ταξιδι στη κουβα!
    \"να εθρει ο ταπεστερης ,να παρει μετρα, να διλεξουν υφασμα ,να δωσει εγκριση το ταμειο,να γινει η τοποθετηση και να πληρωθουν τα χρηματα!\"

    1. avatar Teo Theo

     χαχαχαχαχα... αλλοιμονο να αρπαξει και κανενα κρυολογημα? θα πηδουσαν απ τα παραθυρα η θα βαζαν μανταλακια στη μυτη..

 11. avatar Age

  Κάπως ετσι δεν είχαν και υποσιτισμό στην Κούβα. Τρώγαν σανό!

 12. avatar jollyroger52

  Ας αφήσουμε τους δημοσιγραφους και ας δουμε τι λεει ο κατασκευαστης του συγκεκριμενου αεροπλάνου .Μεση καταναλωση 358 γαλλονια την ωρα. Για συνολικη πτηση 20 ωρων περιπου καταναλωνει 7000 γαλλονια .6€ το γαλλονι 42000€ μονο καυσιμα.Αυτα από τον κατασκευαστη και όχι από δημοσιγραφο ,φιλο κλπ κλκ.

  1. avatar απο εναν αλλο σχολιαστη εδω μεσα, μου αρεσε σαν απαντηση

   Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι Embraer Legacy 600
   καίει 312 γαλόνια την ώρα ή 7,488 βαρέλια αεροπορικού καυσίμου
   Κάθε βαρέλι κοστίζει περίπου 120 δολάρια
   οπότε την ώρα το Embraer Legacy 600 χρειάζεται 900 δολάρια ή 845 ευρώ.

   Περίπου 24 ώρες πτήσης χρειάζεται το αεροπλάνο να πάει και να έρθει
   Οπότε κόστος καυσίμου 24 x 845 = 20.280 Ευρώ.
   http://jetadvisors.com/embraer-legacy-600-performance/

 13. avatar James b.

  Πολύ σωστά βάζει όλα τα έξοδα.πιλότους.καύσιμα.ώρες πτήσης συντήρηση.φόρους.....Όσοι ήταν στην Αποστολή με όλα τα έξοδα Τους.20000 παντος δεν θα στοίχιζε ούτε στην Κρήτη.

  1. avatar Dimitris T

   Αν διάβασες τι έγραψε ο δημοσιογράφος, στη λίστα αναφέρονται τα πάγια ΕΤΗΣΙΑ έξοδα και όχι τα πάγια έξοδα ενός ταξιδιού. Και σε ρωτάω, εάν το αεροπλάνο έκανε μόνο ένα ταξίδι σε ένα χρόνο, τότε ο δημοσιογραφίσκος θα έλεγε πως το ταξίδι κόστισε 1 εκ. Ευρώ;
   Πες μου ότι δεν ψηφίζεις.

 14. avatar O Παπαχρηστος

  ειναι αυτος ο \"εγκριτος\" δημοσιογραφος του ΣΚΑΙ??Ναι παιδια μου αυτος ειναι......

  1. avatar Serapis

   Σίγουρα δεν είναι συνάδελφος του ΣΥντροφου ΦΙΛΗ ούτε του ενοτιοφόρου κυρίτση στην αυγουλοθήκη.

 15. avatar ΟΧΛΟΣ

  Αν θελεις να δεις την κατανάλωση ενος αυτοκινήτου μεσα στην πόλη απλά πραγματα θα το δώσεις να το οδηγήσει ενας ταξιτζης επαγγελματιας που βγάζει το ψωμι του απο την διαφορα εσοδα - εξοδα (ολα τα εξοδα παγια και χρησης). Και ρωτάω εγω ο αφελής ποιον θα πιστέψω τον πιλότο ή την ανακοίνωση του Μεγαρου Μαξίμου που ουκ ολιγες φορες μας εχουν πει ψεματα? Αν καποιος θελει να λεει οτι το ταξίδι κοστισε 1000€ με γεια του και χαρά του. Μην εχεις απαιτηση ομως να φαω αυτό το παραμύθι. Και με την Εθνική ομάδα κοπηλασίας να πήγαινε μονο 30000€ δεν θα στοίχιζε!

 16. avatar Takis T

  Όταν λέμε αξιοπιστία στην είδηση, που πάει το μυαλό σας; Παπαχρήστος και ΝΕΑ. Θωμαΐδης και Σκάι... Να συνεχίσω;

  1. avatar Για συνέχισε

   Αν είναι να ρωτήσουμε τότε τον Αρβανίτη της ΕΡΤ και της αυγής... Ε ? Ε ρε αριστερέ γκεμπελίσκε....

 17. avatar χα και χα και χα

  μου ειπες ενας φιλος μου πιλοτος οτι τοσο κοστιζει το αεροπλανο...αυτο θα πει δημοσιογραφια οτι μας λενε οι φιλοι μας τα γραφουμε στις εφημεριδες!!Ποια ειναι η πηγη σου κυριε \"δημοσιογραφε\" ???? Ο φιλος μου!!!

  1. avatar Serapis

   Πάντως δεν οι \"πηγές της σβιγγας ουτε του παπα pa pa.

  2. avatar Δημητρης Αντωνίου

   Αν περιμένεις να μάθεις το πραγματικό κόστος από αυτούς που το έκαναν χαθήκανε, ρώτα κανέναν φίλο σου πιλότο.

 18. avatar πλακα μας κανει ο “δημοσιογραφος”

  μου ειπε ενας φιλος οτι τοσο κοστιζει το αεροπλανο αρα θα το κανω ειδηση!χαχαχα ρε τον δημοσιογραφο της ΝΔ

 19. avatar te

  εαν δεν με απατα η μνημη μου πριν καποια χρονια οι συριζοανελ
  πηδαγανε στα καγκελα για τον παπανδρεου τον γιωργο και τον
  σαμαρα οταν επροκειτο να πανε μεχρι βρυξελες με το συγκεκριμενο
  αεροπλανο για δουλειες της χωρας και οχι για της π@@@@ας τους τον χαβα οπως τωρα

  1. avatar Χρήστος

   Και ότι μόλις γιόνταν Π/Θ ο Τσίπρας θα το πούλαγε!!

 20. avatar xaxaxaxaxaxaαχαχαχαχαχαχα

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
  ΣΑΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ λεμε
  Πλυθείτε λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει