Σε ένα αιχμηρό σχόλιο προχώρησε ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την πρωινή του εκπομπή στον Alpha. Ο έμπειρος παρουσιαστής και δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ζήτημα των κομματικών τρολς που έχει προκύψει στην πολιτική συζήτηση των τελευταίων ημερών και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε γνωστούς συναδέλφους του και ηθοποιούς που κρύβονται πίσω από αυτούς τους ψευδείς λογαριασμούς.

«Τώρα έχουν αρχίσει και ανοίγουν διάφορα ζητήματα στην πολιτική συζήτηση, όπως αυτό με τα κομματικά τρολς, που διερευνάται αν ήταν επ’ αμοιβή ή όχι. Γιατί το να κάνει κανείς κριτική και επωνύμως είναι καλοδεχούμενο. Αλλά στα social media με ψευδώνυμο να «εκτελείς» κάποιον, εκεί δείχνει οργανωμένο σχέδιο», είπε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης.

«Τα έχουμε βιώσει άπαντες, προσωπικές επιθέσεις. Υπάρχουν εικονικοί λογαριασμοί με ψευδώνυμα και ξέρουμε και από πού κινούνται, γνωρίζουμε ονόματα δημοσιογράφων και ηθοποιών αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε», τόνισε ο παρουσιαστής του Alpha.

«Θυμάμαι λέγαμε πριν χρόνια μια ατάκα που δεν βόλευε το κόμμα και σε δευτερόλεπτα γέμιζε το Twitter με υβριστικά μηνύματα. Τότε ήταν και το «60 λεπτά Ελλάδα» σε εξέλιξη και έγραφε ένας «άντε ρε γιατί δεν πας για ψάρεμα;»… ένας για ψάρεμα, δύο για ψάρεμα, χίλιοι για ψάρεμα, δυο χιλιάδες για ψάρεμα… και μετά από καμιά ώρα γνωστός δημοσιογράφος το έγραψε ως σχόλιο και στην εφημερίδα του. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;», ανέφερε στη συνέχεια ο Νίκος Μάνεσης με αφορμή μία προσωπική του εμπειρία.

«Υπάρχουν άνθρωποι που τα πακιστανικά τηλέφωνα και τα Twitterάκια τους έχουν βγάλει βιαστές – να μην επαναλάβω ονόματα – και πρωινές εκπομπές παίρνοντας τις ψευδείς αναφορές έκαναν μία και δύο ώρες εκπομπές και έτρεχαν μετά να τα μαζέψουν και να γλιτώσουν αγωγές και μηνύσεις», επισήμανε στη συνέχεια ο οικοδεσπότης της πρωινής εκπομπής.

«Είναι ο φασισμός των social media. Πολλοί συνάνθρωποί μας ζουν στην παραμύθα. Αν όμως τα social media γίνουν ο βασικός μοχλός ενημέρωσης, το ‘χάσαμε το κορμί πατριώτη. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι τρομακτική», υπογράμμισε ο Νίκος Μάνεσης.