Ο Ηλίας Βαλάσης, ο επιστάτης των Ραζίνηδων στην σειρά του Alpha «Το Προξενιό της Ιουλίας», βρέθηκε σήμερα στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα» και μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου για τον ρόλο του, τη σειρά και τη διαδρομή του από το Ναυτικό στην υποκριτική.

«Είναι ένα σπουδαίο σενάριο. Όταν διάβασα τα δύο πρώτα επεισόδια είπα ‘Χριστέ μου αν αυτό βγει όπως το φαντάζομαι είναι κινηματογραφική ταινία’», ήταν τα πρώτα του λόγια για τη σειρά.

Όσο για το ρόλο του θα πει: «Ο Ζαφείρης τα ξέρει όλα και είναι το πιστό σκυλί της οικογένειας. Αγαπάει σαν παιδί του τον Γρηγόρη, κάνει τα πάντα για αυτούς, δεν φοβάται τίποτα. Ερωτεύτηκα στον Ζαφείρη τους δύο χαρακτήρες που έχει. Δεν είναι ένας χαρακτήρας. Με τις Αρχές και τον κόσμο είναι ένας άλλος άνθρωπος και με ό,τι αφορά τα συμφέροντα της οικογένειας γίνεται σκυλί που μπορεί να δαγκώσει και να ξεσκίσει. Είναι δύο άνθρωποι σε έναν».

Ο Ηλίας Βαλάσης ξεκίνησε από το Ναυτικό και αφού πέρασε για ένα μικρό διάστημα από την παρουσίαση κατέληξε στη μεγάλη του αγάπη την υποκριτική. «Η τηλεόραση είναι πολύ ωραίο μέσο να μεταφέρεις δικά σου στοιχεία και δικές σου έννοιες που έχεις στο μυαλό. Όταν έκανα παρουσίαση ήμουν στο Ναυτικό ήμουν βατραχάνθρωπος, καμία σχέση με την παρουσίαση. Δεν το είδα σοβαρά, το είδα σαν ‘αρπαχτή’, δεν την έκανα αυτή τη δουλειά με ψυχασθένεια όπως κάνω τώρα. Όταν συνειδητοποίησα τι ευκαιρία έχασα είπα ‘τι έκανες αφού είναι αυτό που σου αρέσει, να έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο’. Δεν το εκμεταλλεύτηκα καθόλου και ήταν λάθος από τη δική μου πλευρά».

Επί 10 χρόνια έκανε σεμινάρια υποκριτικής «δούλευα πρωί και βράδυ, δυο μεροκάματα πηγαίνανε όλα σε μαθήματα υποκριτικής. Έχω ρίξει πάρα πολλή δουλειά. Τα τελευταία 14 χρόνια δουλεύω 14 ώρες την ημέρα ασταμάτητα. Με ψυχασθένεια, με πάθος, με αγάπη, με έρωτα, έχω δώσει όλη την ψυχή και το μυαλό μου εκεί. Καμία δουλειά δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει επιμονή κι υπομονή και ανιδιοτέλεια, δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να τα δώσεις όλα. Είναι σαν την αγάπη».

Φέτος, συμμετέχει σε τρεις παραστάσεις και όπως λέει «είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσεις θέατρο και τηλεόραση γιατί το θέατρο απαιτεί θυσία απαιτεί να είσαι εκεί, σου παίρνει πολλή ενέργεια». Όμως, δεν μπορούσε να πει όχι στη σειρά «φέτος έγινε αυτή η ανέλπιστη πρόταση που την χαίρομαι δεν μπορείς να φανταστείς πόσο. Ζω σε έναν άλλο κόσμο στα γυρίσματα. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις τα προλαβαίνεις όλα».

«Όλο το σίριαλ είναι κομμένη ανάσα», λέει για τη σειρά και συνεχίζει «είναι καταπληκτικοί ηθοποιοί. Πόσο έτοιμοι έρχονται, με τι αγάπη, τι καψούρα. Όλοι οι ηθοποιοί έχουν έρθει έτοιμοι να “δαγκώσουν” την ψυχή των ανθρώπων που θα δουν τη σειρά. Μπαίνουν με όλη τους την ψυχή και το μυαλό». Και προέτρεψε τον κόσμο «να μη χάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο από αυτή τη σειρά».