H Μις Ελλάς 2010 Μαντώ Γαστεράτου αναχώρησε  για τον μεγάλο διαγωνισμό Μις Κόσμος που πρόκειται να διεξαχθεί στην Κίνα στις 30 Οκτωβρίου.

120 περίπου πανέμορφα μοντέλα από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Πεκίνο όπου μέχρι και σήμερα έχουν λάβει μέρος σε βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφήσεις οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του μεγάλου τελικού.

Σήμερα, θα ταξιδέψουν στην Σαγκάη και στην πόλη Ordos της Μογγολίας όπου θα ξεναγηθούν όχι μόνο στους εντυπωσιακούς ναούς της Κίνας αλλά θα γνωρίσουν από πολύ κοντά την κουλτούρα της ανερχόμενης αυτής χώρας.
Στην Ordos πρόκειται να λάβει χώρα η «βραδιά ταλέντων» των υποψηφίων (Talent Show) ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί της κάθε χώρας.

Τελευταίος σταθμός τους θα αποτελέσει το εξωτικό νησί Σάνυα της επαρχίας Hainan που βρίσκεται στο νοτιανατολικό άκρο της Κίνας. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται εκεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφού και το 2008 φιλοξενήθηκε εκεί το Miss World με Ελληνίδα αντιπρόσωπο την Κατερίνα Ευαγγελινού αλλά και το Μίστερ Κόσμος.
Το πανέμορφο νησί διαθέτει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις προκειμένου να φιλοξενεί μεγάλα events και πολύ περισσότερο διαγωνισμούς ομορφιάς. Εκεί θα λάβουν μέρος οι υποψήφιες σε μικρούς αθλητικούς αγώνες όπου οι νικήτριες θα έχουν το προνόμιο να περάσουν κατευθείαν στην 15αδα του τελικού.

Επίσης θα διεξαχθεί το καθιερωμένο πλέον Fashion Show στο οποίο και οι 120 υποψήφιες θα παρελάσουν με τις βραδινές τους τουαλέτες προκειμένου να βραβευθεί η ομορφότερη τουαλέτα και ο σχεδιαστής της.
Μία ακόμη σημαντική υποχρέωση της κάθε υποψήφιας απέναντι στο διαγωνισμό είναι η εμπλοκή της σε εθελοντική δραστηριότητα. Η Μαντώ με πολύ μεγάλη προθυμία στήριξε το έργο της οργάνωση «Κάνε μια Ευχή» Ελλάδος και με χαρά εκπλήρωσε κάθε δραστηριότητα που της ανατέθηκε, υποσχόμενη ότι επιστρέφοντας από αυτό το ταξίδι θα αφοσιωθεί με ζήλο στο μεγάλο έργο αυτής της οργάνωσης.

Την Μαντώ έχει ντύσει ο σχεδιαστής Θοδωρής Τρανούλης ο οποίος το 1996 έντυσε για τον ίδιο διαγωνισμό την Ειρήνη Σκλήβα.

Ο τελικός πρόκειται να διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά όχι μόνο στην Κίνα αλλά και σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη, καθώς επίσης και μαγνητοσκοπημένα
.
Τα προγνωστικά πολλών blogs (Miss Puerto Rico, World of Misses κλπ) θέλουν την Μαντώ μέσα στην νικήτρια 5αδα, κάτι που φανερώνει ότι δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Εμείς της ευχόμαστε καλή επιτυχία!