Τον Φίλιππο Σοφιανό συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» και ο δημοσιογράφος Στέφανος Κωνσταντινίδης και ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα και την προσωπική του ζωή ξεκινώντας από μια διευκρίνιση-συγκινητική αποκάλυψη για το ονοματεπώνυμό του: «Στο επώνυμο “Ζούκας” ακούω ακόμα, έχει γίνει κανονική αλλαγή στην ταυτότητα. Άλλαξα το όνομά μου για να τιμηθεί ο “Φίλιππος Σοφιανός”, αδελφός της μητέρας μου, ήρωας της εθνικής αντίστασης στα 18 του».

Ο Φίλιππος Σοφιανός ρωτήθηκε και για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια με αφορμή το επεικείμενο νομοσχέδιο:

«Το παιδί μέχρι τα 5 του χρειάζεται τους γονείς του, τον πατέρα του και τη μάνα του. Τα παιδιά θέλουν αγάπη, αλλά η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό», ανέφερε αρχικά, συμπληρώνοντας:

«Ο ρόλος του πατέρα και της μάνας είναι ένας άξονας ισορροπίας για το παιδί. Μπορεί το παιδί να έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες που το αγαπούν πολύ. Στο σχολείο πώς θα αντιμετωπίσει την κοινωνικότητά του; Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες, προσπαθούν να αλλάξουν τα άρθρα στο αρσενικό και το θηλυκό».

Για την προσωπική του ζωή δήλωσε:

«Πιστεύω πολύ στην οικογένεια, για αυτό και παντρεύτηκα 4 φορές. Όταν ήμουν 7 χρόνων έχασα τον πατέρα μου, μου έχει λείψει το να μαζεύεται όλη η οικογένεια μαζί. Ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα όπου σε βρει, ακόμα και τώρα στα 66. Δεν γλιτώνεις από τον έρωτα, είναι ανίκητος στη μάχη. Αν μου χτυπήσει την πόρτα, θα του ανοίξω».

Αναφερόμενος στην καριέρα του είπε:

«Είναι ευχή και κατάρα να έχεις υπάρξει ζεν πρεμιέ στην τηλεόραση. Εμένα η έγνοιά μου ήταν πώς θα υποσκάψω τον ρόλο, να βρω ένα καθίκι να παίξω, όπως στην “Πρόβα Νυφικού”. Ήταν ότι καλύτερο έχω κάνει, το σίχαμα της εποχής, του δωσίλογου. Το ήθελα, το επιδίωξα και έκανα ολόκληρη μάχη με τον Κουτσομύτη» και πρόσθεσε για την σημερινή πραγματικότητα στο επάγγελμα του ηθοποιού:

«Είμαστε στην “αυτοκρατορία” των παραγωγών, όλοι έχουν σκοπό να βγάλουν λεφτά για αυτό και παίρνουν “φθηνό” προϊόν. Έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς όπου όλοι μπορούν να τα παίξουν όλα, δεν είναι όλοι για όλα. Αυτή η χυδαιότητα παίρνει απειλητικές διαστάσεις πλέον. Ακόμα και στην Επίδαυρο εμφανίστηκαν άτομα χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα. Παλιότερα, για να πατήσεις στην Επίδαυρο, έπρεπε να περάσεις τουλάχιστον 10-15 χρόνια εκπαίδευσης».

Ο δημοφιλής ηθοποιός ανεβάζει το έργο «Ολεάννα» στο θέατρο «Καλλιρρόης» κάθε Παρασκευή και Σάββατο.