Η Jada Pinkett Smith κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τον τίτλο «Worthy» και περιέγραψε λεπτομερώς τον ρόλο που διαδραμάτισε η Σαηεντολογία στη ζωή της και πώς επηρέασε την ανατροφή των παιδιών της.

Αρχικά, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μέλος της συγκεκριμένης Εκκλησίας, παρά τις διάφορες αναφορές που έχουν βγει στη δημοσιότητα κατά καιρούς. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι ως ενήλικας μελετούσε ανέκαθεν διαφορετικές θρησκείες και απλώς σε αυτή «βρήκε διδασκαλίες που συμφωνούσαν με τις απόψεις της».

«Ως ενήλικας δεν έχω το ίδιο στίγμα γύρω από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας, όπως κάνουν οι περισσότεροι. Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός της οργανωμένης θρησκείας και προτιμώ την πνευματική μελέτη και παρατήρηση κάθε δόγματος», έγραψε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το toofab.com.

Έτσι, αποφάσισε να ακολουθήσει εν μέρη μερικές διδαχές της Σαηεντολογίας, όπως να εκπαιδεύσει στο σπίτι τα παιδιά που απέκτησε με τον Will Smith, ενώ πολλές φορές τα έπαιρναν μαζί στις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, ειδικά αν έπρεπε να ταξιδέψουν. «Υπήρχαν τόσες πολλές γνώσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν από την έκθεση σε νέα μέρη και από την επαφή με παιδιά από κοινότητες πολύ διαφορετικές από τις δικές τους… Κάποια από τις διαμάχες σχετικά με την προσέγγισή μου στην εκπαίδευση πιθανότατα είχαν να κάνουν με τη χρήση της μεθόδου μάθησης της, που είχα ανακαλύψει όταν εισήχθηκα στη Σαηεντολογία», έγραψε η Jada Pinkett Smith στο νέο της βιβλίο.

Η Η Jada Pinkett Smith, ο Will Smith και τα δύο παιδιά που έχουν αποκτήσει. Η Willow Smith και ο Jaden Smith

Γιατί δεν έγινε μέλος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας

Μεταξύ άλλων, η Jada Pinkett Smith ανέφερε ότι η πρώτη στενή επαφή με την Σαηεντολογία έγινε λόγω του πατέρα της και μπορεί η πρώτη εντύπωση να ήταν θετική, όμως δεν ήθελε να οργανωθεί.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και βρίσκονταν στο «στο χείλος του θανάτου», με αποτέλεσμα να πάει στο πρόγραμμα αποτοξίνωσης Narconon που ελέγχεται από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας. Τότε, σε λιγότερο από ένα μήνα ήταν «ελεύθερος από ναρκωτικά», «ανάρρωνε γρήγορα» και έγινε «ψυχικά νηφάλιος με τρόπο που δεν είχα ξαναδεί… Το πρόγραμμα Narconon του έσωσε τη ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας της λοιπόν ξεκίνησε να μελετάει την Σαηεντολογία μαζί με την ίδια, όμως εκείνος ήθελε να γίνει μέλος της, σε αντίθεση με εκείνη, αναφέροντας πως «ήμουν πολύ ξεκάθαρη όταν μπήκα στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας ότι το να γίνω μέλος δεν θα ήταν δυνατό, ούτε ήταν ο στόχος μου».

Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό ο πατέρας της διαπίστωσε ότι ορισμένες διδαχές της Εκκλησίας ερχόντουσαν σε σύγκρουση με τον αξιακό του κώδικα, οπότε σταμάτησε να την ακολουθεί και ζήτησε από την κόρη του να μην εμβαθύνει στην μελέτη της.

«Ίσως να υπήρχε μεγαλύτερη πίεση για μένα να γίνω μέλος, αν δεν είχα τραβήξει τη γραμμή, αρκετές φορές», έγραψε η Jada Pinkett Smith και πρόσθεσε πως εκείνη μπορεί να βρήκε εσωτερική γαλήνη, όμως ο πατέρας της υποτροπίασε και πέθανε μετά από καιρό, εξαιτίας υψηλής δόσης ναρκωτικών.