Τώρα το βλέπεις – τώρα δεν το βλέπεις. Κάτι ετοιμάζεται στο TikTok και θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του πρωινού καφέ σας. «Τα κακά – φάντασμα» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει όταν τα κόπρανα κάποιου βυθίζονται στο κάτω μέρος της τουαλέτας και φαινομενικά εξαφανίζονται χωρίς ίχνος», λέει η ειδικός στην υγεία του εντέρου και διαιτολόγος Τζούλι Μπαλσάμο σε ένα email την Τρίτη στη New York Post.

Με άλλα λόγια, αν έχετε πάει για το Νο2 και μετά κοιτάξατε στην τουαλέτα, μόνο και μόνο για να δείτε τα περιττώματά σας να εξαφανίζονται, σημαίνει ότι έχετε βιώσει το «φάντασμα» — και το ίδιο συμβαίνει αν έχετε σκουπιστεί και δεν υπάρχει τίποτα στο χαρτί υγείας.

Με αφορμή ένα hashtag με περισσότερες από 15 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το «ghost poop» είναι κάτι που πρέπει να γιορτάζεται, καθώς είναι το αποτέλεσμα μιας υγιούς κένωσης — τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον. Μία Καναδή γιατρός, η Dr. Janine Bowring ισχυρίστηκε σε ένα βίντεο με περισσότερες από 7,3 εκατομμύρια προβολές αυτή την εβδομάδα, ότι εάν αντιμετωπίζετε αυτό το είδος κενώσεων, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι είστε ένας από τους «πιο υγιείς ανθρώπους στον κόσμο».

@j9naturally

7 Tips to Have a Healthy Poop 💩 Dr. Janine provides seven practical tips for having regular and healthy poops. Firstly, eating a nutritious breakfast can help to energize the gallbladder and support your circadian rhythm. Furthermore, it’s important to include probiotic-rich foods into your daily meal plan for optimal digestion. She also explains how direct exposure to the sun helps encourage regular movement within the digestive tract. Additionally, Dr. Janine stresses the importance of responding when you need to go — holding in bowel movements can lead to constipation and other issues down the line. To make pooping easier, she recommends using a footstool while sitting on the toilet so that your sphincter is properly positioned. Moreover, there are certain yoga positions that can aid with having healthy poops. Lastly, don’t forget about fiber-rich food items or supplements — these are great for helping things along smoothly in the bathroom! #poop #wellness #pooptok #constipation

♬ original sound – doctorjanine Bowring, ND

H Bowring ισχυρίστηκε ότι αν τα κακά σας έχουν πάει στην… άβυσσο της λεκάνης της τουαλέτας αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας υγιεινής διατροφής και σωστού ύπνου. «Είναι επειδή έχετε αυτές τις φυτικές ίνες, έχετε αρκετά από αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, οι ρυθμοί σας είναι σε αρμονία με τη φύση με τον φωτεινό και σκοτεινό κύκλο της ημέρας και γι’ αυτό κάνετε κακά – φάντασμα…», είπε.

Και, σύμφωνα με τη διαιτολόγο – διατροφολόγο Amanda Sauceda με έδρα την Καλιφόρνια, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το σώμα σας είναι σωστά ενυδατωμένο. «Εάν σκουπίζεστε και δεν υπάρχουν υπολείμματα στο χαρτί, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η διατροφή σας έχει μια καλή ποσότητα φυτικών ινών και είστε επαρκώς ενυδατωμένοι», εξήγησε η Sauceda στην The Post. Η Sauceda πρόσθεσε επίσης ότι δεν πρέπει να αγχώνεστε εάν δεν κάνετε «κακά – φάντασμα» κάθε μέρα, καθώς οι δίαιτες κυμαίνονται – όπως και τα κόπρανα μας.

Ένας άλλος TikToker ονόματι Steven Wright, ιδρυτής της εταιρείας συμπληρωμάτων Healthy Gut, υποστήριξε τις σκέψεις της Sauceda, αποκαλύπτοντας ότι αυτού του είδους οι κενώσεις του εντέρου είναι «ιδανικές» — αλλά δεν πρέπει να τις έχετε συνεχώς.

«Όταν λέω ιδανικό, είναι επειδή είναι αυτό για το οποίο γυρίζουμε σε τακτική βάση, αλλά μάλλον δεν πρόκειται να συμβαίνει κάθε μέρα», είπε στο κλιπ, το οποίο έκτοτε έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 50.000 προβολές. Ο Ράιτ υποστήριξε επίσης ότι ένα «φάντασμα» θεωρείται ένα «τέσσερα» στο διάγραμμα κοπράνων του Μπρίστολ – ένα ερευνητικό εργαλείο που «ταξινομεί τα κόπρανα» σε επτά διαφορετικές κατηγορίες προκειμένου να σας ενημερώσει για την υγεία των κινήσεων του εντέρου σας, σύμφωνα με το Cleveland.

Το «τέσσερα» στην παραπάνω εικόνα του BSC υποδηλώνει ένα λεπτό και “φιδιόμορφο” περίττωμα που είναι επίσης απαλό και στην υφή. Ο Sauceda συμβούλεψε ότι τα «σκληρά, σφαιρίδια» και τα κακά με «πολλές ρωγμές στην επιφάνεια» δεν είναι και τα δύο «υγιεινά» – κατατάσσονται ως 1 ή 3 στο BSC. Για να επιτύχουν ένα ομαλό και «φιδίσιο» σε σχήμα κόπρανο , οι άνθρωποι θα πρέπει να προσπαθήσουν να τρώνε περισσότερες φυτικές τροφές και να καταναλώνουν τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες. Ακόμη πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι παραμένετε ενυδατωμένοι, καθώς οι φυτικές ίνες δυσκολεύονται να μετακινηθούν στο έντερο χωρίς νερό.

«Τα φυτά είναι οι καλύτερες τροφές σε φυτικές ίνες και οι φυτικές ίνες σας βοηθούν να κάνετε τα κακά σας πιο εύκολα και να σας κρατούν τακτικά», είπε η Sauceda στην The Post. «Ορισμένες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι το αβοκάντο, τα μούρα, τα φασόλια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως». Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα «κακά – φάντασμα» θα μπορούσαν επίσης να είναι σημάδι δυσαπορρόφησης, σύμφωνα με τη Balsamo. «Αν και αυτό μπορεί να είναι ενδεικτικό της υγιούς πέψης, δεν πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά σε αυτό ως οριστικό μέτρο της πεπτικής υγείας κάποιου», εξήγησε ο Balsamo. «Από τη μία πλευρά, τα αιωρούμενα κόπρανα μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία στεατόρροιας (υπερβολικό λίπος στα κόπρανα) ή δυσαπορρόφησης. Ωστόσο, μπορεί επίσης να αποδοθεί σε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή αερίου». Εάν δεν βρίσκετε τον εαυτό σας να έχει πολλές «εκκενώσεις – φαντασμάτων» δεν πρέπει να ανησυχείτε.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι πάντα το ιδανικό να κάνεις «κακά- φαντάσματα» κάθε μέρα, σημείωσε ο Sauceda, καθώς δεν μπορείς να δεις τις αλλαγές στα περιττώματά σου αν απλώς εξαφανίζονται… Περιέγραψε ότι είναι σημαντικό να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού γιατρού εάν έχετε μια «συγκεκριμένη ανησυχία» σχετικά με το τι έχει… απομείνει στην τουαλέτα ή εάν είχατε αλλαγές στην πεπτική σας υγεία. Ο Sauceda επεσήμανε επίσης ότι αν δεν πηγαίνετε πολύ συχνά στην τουαλέτα, αυτό θα πρέπει να είναι άλλο ένα σημάδι για να μιλήσετε με το γιατρό σας.

«Το να σκουπίζεις είναι σαν να βγάζεις τα σκουπίδια και θέλεις να το κάνεις συχνά», είπε στην The Post. «Εάν μείνετε για περισσότερες από τρεις ημέρες χωρίς να πάτε στη τουαλέτα, αυτό αποτελεί σημάδι να μιλήσετε με το γιατρό σας».