Στον αριθμό των εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό που απαιτείται για να έρθει η πλήρης απελευθέρωση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Mega «η απόλυτη άρση των μέτρων θα έρθει όταν έχουμε 7.000.000 εμβολιασμένους συμπολίτες μας και με τις δύο δόσεις, τότε θα τα ξεχάσουμε όλα, με μια ελάχιστη επιφύλαξη σχετικά με μια μετάλλαξη. Μέχρι τότε, θα προχωρούμε ανά 15 μέρες εφόσον η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά σε ένα πιο φυσιολογικό περιβάλλον».

«Tα επιδημιολογικά δεδομένα μας επιτρέπουν να πάμε στο επόμενο βήμα και θα περιμένουμε να πάμε και στο μεθεπόμενο βήμα. Προχωρούμε αργά αλλά σταθερά, το έχουμε δει από τότε που ξεκίνησε η επανέναρξη των δραστηριοτήτων πριν το Πάσχα» πρόσθεσε.

Εξαδάκτυλος: Υπερβολική η μάσκα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και από τους πλήρως εμβολιασμένους, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι επιστημονικά δεν είναι απαραίτητο αλλά, όπως είπε, «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τον αριθμό των εμβολιασμένων που θα έπρεπε ώστε να πούμε ότι τα μέτρα αν δεν τηρηθούν και από τους μη εμβολιασμένους, θα έχουμε κάλυψη συνολικά».

«Επειδή είναι αδύνατον να δούμε ποιος φοράει σωστά τη μάσκα και ποιος δικαιούται να τη φορά, αυτή τη στιγμή έχουμε μέτρα υπερβολικά για τους εμβολιασμένους και υποχρεωτικά για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Η πεποίθησή μου είναι όποιος εργάζεται στον χώρο της υγείας, πρέπει να είναι εμβολιασμένος. Το οφείλουν απέναντι στον εαυτό τους, τους ασθενείς τους και τις οικογένειές τους» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε ακόμα και να σταματήσει να εργάζεται κάποιος που αρνείται να εμβολιαστεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.