Από τα τέλη του 2019 που η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με τον νέο κορονοϊό Covid-19, κοινός στόχος όλων των χωρών είναι η εξάλειψη της πανδημίας και ο μηδενισμός των κρουσμάτων. Τα παρακάτω γραφήματα δείχνουν την πρόοδο προς την επίτευξη αυτού του στόχου μέσα από την πορεία των εμβολιασμών, τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και τους θανάτους σε ημερήσια βάση.

Εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση ανά 100 ανθρώπους

Ο συνολικός αριθμός των δόσεων που έχουν χορηγηθεί ανά 100 ανθρώπους στον συνολικό πληθυσμό. Δεν ισοδυναμεί με τον αριθμό των πλήρως εμβολιασμένων καθώς ορισμένα εμβόλια απαιτούν περισσότερες από μία δόσεις.

Ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων επί του συνολικού πληθυσμού

Ποσοστό του πληθυσμού που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19 έχοντας λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις.

Nέα κρούσματα COVID-19 ανά 1 εκατ. ανθρώπους

Εμφανίζεται ο κυλιόμενος μέσος όρος 7ημέρου για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ημερήσια βάση. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι μικρότερος από τον πραγματικό αριθμό εξαιτίας των περιορισμών στους διαγνωστικούς ελέγχους.

Nέοι θάνατοι με COVID-19 ανά 1 εκατ. ανθρώπους

Εμφανίζεται ο κυλιόμενος μέσος όρος 7ημέρου για τους επιβεβαιωμένους θανάτους σε ημερήσια βάση. Ενδέχεται ο πραγματικός αριθμός να διαφοροποιείται δεδομένων των περιορισμών τόσο στους διαγνωστικούς ελέγχους όσο και στον εντοπισμό της αιτίας θανάτου.

Πηγή: Our World in Data