Γιατροί στην Ταϊβάν βρήκαν τέσσερις μέλισσες ενσωματωμένες στην κόγχη του ματιού μιας γυναίκας, οι οποίες επιβίωναν με τα δάκρυά της.

Η περίπου 20 ετών ασθενής με το όνομα He ξεχορτάριαζε με μία συγγενή της, όταν τα έντομα μπήκαν στο μάτι της.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η νεαρή απευθύνθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Φουγίν για να εξετάσουν οι γιατροί το μάτι της, το οποίο είχε πρηστεί. Εκεί οι γιατροί εντόπισαν τα παράσιτα κάτω από τα πρησμένα βλέφαρά της.

Ο καθηγητής  Hung Chi-ting, επικεφαλής του οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου, έκανε λόγο για «παγκόσμια πρώτη», καθώς δεν έχει ξαναγίνει γνωστή ανάλογη περίπτωση.

Η He είπε: «Είχαμε πάει να τακτοποιήσουμε τον τάφο ενός συγγενούς και έβγαζα τα αγριόχορτα. Ένιωσα αέρα στο πρόσωπό μου και κάτι μπήκε στο μάτι μου σαν άμμος. Το έπλυνα με νερό αλλά το βράδυ πονούσα πολύ».

Oι μέλισσες κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στο μάτι, καθώς τρέφονταν από τα δάκρυα και τον ιδρώτα της 20χρονης.

«Είδα κάτι που έμοιαζε με πόδια εντόμου, έτσι τα τράβηξα κάτω από το μικροσκόπιο ένα-ένα, χωρίς να τραυματίσω το σώμα τους», είπε ο Hung Chi-ting, περιγράφοντας τη στιγμή που ανακάλυψε τις μέλισσες.

«Ήταν τέσσερις μέλισσες ενός είδους που ζει κοντά σε νεκροταφεία ή πεσμένα δέντρα, έτσι είναι απλό να τις πετύχεις καθώς σκαρφαλώνεις στα βουνά», προσέθεσε.

Η ασθενής μετά την απαραίτητη φροντίδα, πήρε εξιτήριο και οι γιατροί πιστεύουν ότι θα αναρρώσει πλήρως.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.