Τέσσερα φαγητά που βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση

Τι να τρώτε για να να είστε πιο αποδοτικοί


ΥΓΕΙΑ
21:04
16/03/2012
Τέσσερα φαγητά που βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση
loading

Αν πιστεύετε ότι η εξασθένιση των γνωστικών λειτουργιών ξεκινάει μετά τα 60, κάνετε λάθος. Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι η απώλεια της μνήμης και της ικανότητας συλλογισμού μπορεί να εμφανιστεί και σε νεαρότερες ηλικίες.

Οι έρευνες αυτές υποστηρίζουν επίσης ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοσυγκέντρωση και στην ενίσχυση της μνήμης.

Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι οι 4 αυτές τροφές…

Μια έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε δυο ή περισσότερα λαχανικά καθημερινά και κυρίως πράσινα λαχανικά, έχουν την αυτοσυγκέντρωση ατόμων πέντε χρόνια μικρότερων τους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα πρωινό που περιλαμβάνει πλιγούρι βρώμης μπορεί να βοηθήσει την αυτοσυγκέντρωση μας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ο καφές είναι γνωστό ότι μας ξυπνάει και μας αφυπνίζει αλλά επιδρά διαφορετικά στους άντρες και τις γυναίκες. Ο καφές, σύμφωνα με μελέτες, επιδρά πιο γρήγορα στους άντρες.

Έρευνα έχει δείξει ότι άνθρωποι που μασούν τσίχλα κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής εργασίας είναι πιο συγκεντρωμένοι από εκείνους που δεν μασούν τσίχλα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει