Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή των Τμημάτων ανά επιστημονικό πεδίο, διαδικασία, που είναι απαραίτητη προκειμένου οι μαθητές να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια πριν δηλώσουν μία εκ των τριών Ομάδων Προσανατολισμού.

Άλλωστε και στο σχέδιο νόμου υπάρχει χωρίο που αναφέρει πως «με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, ορίζονται η ακριβής κατάταξη των Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία και οι συντελεστές βαρύτητας σε δυο μαθήματα ανά Σχολή ή Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση. Οι προαναφερθείσες αποφάσεις εκδίδονται το αργότερο μέχρι τη λήξη εκάστου σχολικού έτους και ισχύουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου σχολικού έτους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έδωσε και τον χρονικό ορίζοντα κατά τον οποίο θα γνωστοποιηθεί η κατανομή των Σχολών, ο οποίος τοποθετείται στις 15-20 Μαΐου. Ο κ. Κουράκης ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και οι διαφορές σε σχέση με πέρυσι θα είναι μικρές.