«Οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν σε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2014-2015, δεν μπορούσαν να αποσπαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας επειδή προηγείται η κάλυψη των διδακτικών αναγκών της τυπικής εκπαίδευσης».

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε γραπτή του απάντηση σε αναφορά εκπαιδευτικών για το γεγονός ότι δεν αποσπάστηκαν στα ΣΔΕ αν και διέθεταν περισσότερα μόρια και εμπειρία από άλλους εκπαιδευτικούς. Η αναφορά κατατέθηκε από τη βουλευτή κα. Βαλαβάνη.

Παράλληλα γίνεται γνωστό από τον υπουργό, μετά από ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία ότι οι οριστικοί Αξιολογικοί Πίνακες Επιλογής Υποψηφίων Εκπαιδευτικών ΣΔΕ της ΓΓΔΒΜ (δημοσίευση 28-8-2014) δεν είναι δεσμευτικοί ως προς τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ, διότι οι αποσπάσεις αυτές περιορίζονται από τη δυνατότητα διάθεσης των εκπαιδευτικών ανά κλάδο από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας στις οποίες ανήκουν οργανικά ή υπηρετούν με απόσπαση, καθώς προηγείται η κάλυψη των διδακτικών αναγκών της τυπικής εκπαίδευσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.