Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου σε Επίδαυρο και Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Παρασκευή 8 Ιουλίου και συγκεκριμένα από τις 20:00 έως 24:00 τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το ΣΕΗ αναφέρει πως στις (7/7) πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, με επικεφαλής τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

«Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο και μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα με αίτημα την αναπροσαρμογή αποζημίωσης για την εκτός έδρας εργασία (10 ευρώ αύξηση στο ξενοδοχείο και 5 ευρώ για τα έξοδα διατροφής, δηλαδή από 95 ευρώ συνολική δαπάνη σήμερα στα 110 ευρώ εφεξής) και ύστερα από επίσημη ενημέρωση – διαβούλευση τόσο των διοικήσεων των Οργανισμών, όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου Πολιτισμού (υπουργό Πολιτισμού, υφυπουργό Πολιτισμού), η αδυναμία ικανοποίησης – έστω και με μια γραπτή δήλωση – ότι τα συμφωνηθέντα σε προφορικό επίπεδο θα ικανοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου (οπότε και ξεκίνησαν οι περιοδείες), δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια. Η απόφαση μας είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με την πραγματοποίηση στάσης εργασίας αύριο, Παρασκευή 8 Ιουλίου, από τις 20:00 έως 24:00 τα μεσάνυχτα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι ταμίες εισιτηρίων για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση του κοινού» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΗ.

Αντίστοιχα και το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου είχε ενημερώσει από χθες (6/7) για την επικείμενη στάση εργασίας ενώ προανήγγειλε «συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, εάν δεν υπάρξει αποδεκτή λύση». Υπενθυμίζεται ότι αύριο είναι η πρεμιέρα της παράστασης «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.