Ο σπουδαίος ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζούμας άφησε χθες Σάββατο 25 Ιουνίου την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο..

Παρακάτω θα δείτε δύο βίντεο που αφορούν στα παιδικά χρόνια του ηθοποιού στον Πειραιά και στη συνέχεια ένα βίντεο με τον καιρό που έζησε στην Αμερική.

«Τα παιδικά μου χρόνια είχαν μια κάποια μαγεία, διότι μεγάλωσα στον Πειραιά και ο Πειραιάς τότε ήταν σαν σκηνικό ταινίας με τα νεοκλασικά του, το Πασαλιμάνι, την Καστέλα, το Τουρκολίμανο, σήμερα μικρολίμανο, το Χατζηκυριάκειο» είχε πει ο ίδιος.

«Υπήρχαν ένα σωρό γυναίκες ναυτικών, που ήταν μόνες και τίναζαν με τις ώρες τα σεντόνια στα μπαλκόνια και εμείς το σκάγαμε για να βρεθούμε στην τελετή του τινάγματος, μπας και κάποια χαμογελούσε ιδιαίτερα, στοχευμένα…

Υπήρχε επίσης η Τρούμπα που ήταν μεγάλη γειτονιά με ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου. Χωρίς να το ήθελες, σπούδαζες δωρεάν την ανθρώπινη συμπεριφορά, τη ζωή την ίδια και αυτό ήταν υπέροχο.

Εγώ ανήκω στη γενιά του ’60 που μεγάλωσε με το κορίτσι της διπλανής πόρτας, που είχε τη διάθεση να είναι και φίλη και ερωμένη και να παίξει ρόλους γιατί ζούσε και αυτή τη δική της απελευθέρωση. Η δικιά μας η γενιά ήταν η πρώτη metrosexual γενιά, χωρίς βέβαια να έχει εφευρεθεί ακόμα ο όρος» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

Ο Τζούμας είχε πάει στη Νέα Υόρκη σε πολύ νεαρή ηλικία για να σπουδάσει χορευτής. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης σκηνής, ρούφηξε την μεγαλούπολη μέχρι το μεδούλι και έκανε και ένα… γάμο.

Παντρεύτηκε την Ίζαμπελ Γουόρντ για να μπορέσει να βγάλει αμερικανικό διαβατήριο.

Όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

«Ο γάμος μου στη Νέα Υόρκη ήταν δώρο (για να βγάλω αμερικανικό διαβατήριο) που μου έγινε από την Ίζαμπελ Γουόρντ, κόρη ενός Άλεξ Γουόρντ –τρία phd στην οικονομία, τη φιλοσοφία και την ιστορία– και μιας Αμερικανίδας σταρ που πέθανε σε τρελοκομείο στο Λος Άντζελες.

Ο μπαμπάς, μια μεγάλη φυσιογνωμία, λάτρευε τους Έλληνες, ζούσε από στοιχήματα, και όταν του είπε η κόρη του πως ο γαμπρός ήταν Έλληνας, τρελάθηκε από τη χαρά του, διότι ήμουν ο μόνος που μόλις έλεγε «hypothesis», «dilemma», «utopia», «euphoria», τον καταλάβαινα αμέσως. Και αυτό ο ίδιος το θεώρησε δώρο».

Το ντοκιμαντέρ είναι ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του Κωνσταντίνου Τζούμα, ενός ανθρώπου που έχει χαρακτηριστεί ως «είρων εκ φύσεως, ηθοποιός εξ ιδιοσυγκρασίας και συγγραφέας εξ ενστίκτου».

Ο ίδιος, αποδεχόμενος τον χαρακτηρισμό, προσ’εθεσε
«…καλόγουστος κλέφτης, με συμπτώματα αδυναμίας αφοσίωσης, απροθυμία ολοκλήρωσης και ανορεξία για απόψεις.

Επίσης, η σοβαρότητα μου προκαλεί πλήξη, η σοβαροφάνεια μου προκαλεί γέλιο και οι επαγγελματίες κωμικοί μελαγχολία.

Ακόμη, μου συμβαίνει και κάτι άλλο: Στεναχωριέμαι για κάτι που απώλεσα, χωρίς όμως να έχω κάνει κάτι για να το κρατήσω…».