Ο καιρός αναμένεται να χαλάσει ξανά, γιατί ψυχρές αέριες μάζες φέρνουν βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν σταδιακά και την Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Πιο αναλυτικά, με βάση όσα είπε στο δελτίο καιρού για την ΕΡΤ3, ο καιρός αλλάζει από την Πέμπτη (17/3) με βροχές να εμφανίζονται στο δυτικό Αιγαίο και τα ορεινά της Μακεδονίας, ενώ τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στα βόρεια της Αττικής.

Παράλληλα, από την Παρασκευή (18/3) θα εμφανιστεί τσουχτερό κρύο, με την θερμοκρασία να πέφτει σιγά-σιγά, με τον υδράργυρο να είναι χαμηλός και το Σαββατοκύριακο, γιατί αναμένονται ψυχροί βοριάδες.

Παρόλα αυτά, η Αττική θα αρχίσει να επηρεάζεται από τη Δευτέρα (21/3), γιατί οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να κατεβαίνουν προς τις νότιες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες μέρες:

Ο καιρός την Πέμπτη

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Πέμπτη 17 Μαρτίου, ότι αέριες μάζες θα προσεγγίσουν την χώρα από βορειοανατολικά. Έτσι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, βροχοπτώσεις αναμένεται και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπως και χιονοπτώσεις, που ενδέχεται να σημειωθούν τόσο την Πέμπτη, όσο και την Παρασκευή (18/3).

Επίσης, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Παρασκευή υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι ακόμη και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο (19/3) η μέγιστη τιμή της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και στις νησιωτικές περιοχές. Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Με γαλάζιες αποχρώσεις φαίνονται οι ψυχρότερες και με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμότερες αέριες μάζες

Ακόμη, οι άνεμοι που από το μεσημέρι της Πέμπτης θα πνέουν από βόρειες έως ανατολικές διευθύνσεις, θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο 19/03 θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.