Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες με μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Κισσάμου στην Κρήτη, ο οποίος αφού σώθηκε και βγήκε στη στεριά, έπεσε στα γόνατα και φίλησε την άμμο.

Στις εικόνες που δημοσιεύει το ekriti.gr είναι ενδεικτικές της περιπέτειας που έζησαν οι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο. Το πλοίο με σημαία Κομόρες και 10 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα προσάραξε το πρωί της Τρίτης (25/1), ενώ με σωσίβια σχεδία και με τη συνδρομή ομάδας διάσωσης jet ski οι άνθρωποι έφτασαν στην ξηρά.

Κρήτη: Σώθηκε και μόλις βγήκε στη στεριά άρχισε να φιλάει την άμμο

Η προσάραξη πλοίου στο κόλπο Κισσάμου και συγκεκριμένα στη παραλία του Δραπανιά προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος νωρίς σήμερα το πρωί, το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε την Δημοτική Αρχή για το συμβάν.

Κρήτη: Σώθηκε και μόλις βγήκε στη στεριά άρχισε να φιλάει την άμμο

Σύμφωνα με την τοπική σελίδα, με την συνδρομή ναυαγοσωστών, εθελοντών, προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, μελών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου, πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιχείρηση διάσωσης δέκα ναυαγών, εννέα εκ των οποίων είχαν καταφέρει να επιβιβαστούν σε σωστική λέμβο, ενώ ένας ναυαγός που βρισκόταν στην θάλασσα σώθηκε χάρη στους ναυαγοσώστες που βρέθηκαν στο σημείο.

Κρήτη: Σώθηκε και μόλις βγήκε στη στεριά άρχισε να φιλάει την άμμο



Μετά την περισυλλογή τους, οι ναυτικοί διακομίστηκαν στο ΚΥ Κισσάμου, το οποίο βρισκόταν σε επιφυλακή, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.