Ο ΕΟΠΥΥ απειλεί γιατρούς με διακοπή συνεργασίας

Αφορά όσους δηλώνουν εξάντληση των 200 επισκέψεων, χωρίς να ενημερώνουν το σύστημα


ΕΛΛΑΔΑ
16:15
11/05/2015
Ο ΕΟΠΥΥ απειλεί γιατρούς με διακοπή συνεργασίας
1
loading

Εξάντληση του μηνιαίου πλαφόν των 200 επισκέψεων για τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δηλώνουν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί από τις πρώτες μέρες του μήνα, ωστόσο στο σύστημα των ραντεβού αυτό δεν αποτυπώνεται, οι ασφαλισμένοι ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ραντεβού, και ο ΕΟΠΥΥ απειλεί με διακοπή της συνεργασίας.

Το 90% των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό από ασφαλισμένους αφορούν την εξάντληση των ραντεβού, ενώ ο ΕΟΠΥΥ έκρινε ως μη επαρκείς τις εξηγήσεις που απέστειλαν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί όταν ρωτήθηκαν σχετικά, καθότι η πλειοψηφία αυτών ισχυρίζεται «αδυναμία καταχώρησης των ραντεβού λόγω έλλειψης χρόνου» .

Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί οφείλουν να καταχωρούν όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο σύστημα προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Οργανισμού από μη ορθή ενημέρωση του συστήματος, σε άλλη περίπτωση θα προχωρήσει σε διακοπή της συνεργασίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πάνος27

    Σωστή η απόφαση του ΕΟΠΟΥΥ. Μπορεί αν θέλει να βελτιώσει την όλη κατάσταση:
    1. στη συνταγή να τυπώνεται ο αριθμός δικαιούχων ΕΟΠΥΥ που εξέτασε ο γιατρός καθώς και τα κενά του ραντεβού που απομένουν.
    2. οι ασφαλισμένοι να μπορούμε να τυπώνουμε κατάσταση με τις συνταγές και τις επισκέψεις μας, προκειμένου να μην γράφουν κάποιοι συνταγές εν αγνοία μας.
    Έχω γιατρό να αναφέρω στην Παλλήνη, που εξετάζει με ΕΟΠΥΥ μόνο Δευτέρες πρωί! Άλλες ημέρες δεν δέχεται...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει