Την ακριτική Μητρόπολη της Καστοριάς, επισκέφθηκε, o Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωνσταντίνος Δήμτσας  με συνεργάτες του. Παρέδωσαν 4 τόνους  τροφίμων μακράς διαρκείας σε 300 δέματα αγάπης και 300 σχολικές τσάντες στη Μητρόπολη και σε δημοτικά σχολεία προς ενίσχυση οικογενειών που έχουν ανάγκη και μαθητών εν΄ όψει των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος υποδέχθηκε στην Επισκοπή τον κ. Δήμτσα και δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν για διάφορα θέματα που αφορούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο για την άγρυπνη και αδιάκοπη  μέριμνα αλλά και το αστείρευτο  ενδιαφέρον του  για τους συνανθρώπους μας που κρατούν Θερμοπύλες σε κάθε ακριτική γωνιά. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι, τόνισε, ο Μητροπολίτης.

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο και υπογράμμισε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός αγκαλιάζει τις ανάγκες κάθε ακριτικής περιφέρειας.  Στη συνέχεια δήλωσε ότι: « Έρχονται Χριστούγεννα και μεταλαμπαδεύουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τα Χριστούγεννα είναι κάτι πιο βαθύ, πιο ουσιαστικό, μια ατομική και εσωτερική εμπειρία. Είναι η εποχή που μοιραζόμαστε στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα. Δεν υπάρχουν ομορφότερες στιγμές  και αναμνήσεις από τις στιγμές της ανθρωπιάς και της προσφοράς. Με την Καστοριά μας συνδέουν παρόμοιες παρεμβάσεις στο παρελθόν  και η υλοποίηση τους  που συμβάλλουν στην προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Σημείο αναφοράς στην κάθε μας προσπάθεια και η νέα γενιά που ενισχύουμε και στηρίζουμε τα βήματα τους από την σχολική τους ηλικία».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον κ. Δήμτσα επισκέφτηκαν την Κεντρική Αποθήκη Προμηθειών και έγινε  διανομή των δεμάτων αγάπης της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» σε εμπερίστατες οικογένειες και κατοίκους της περιοχής.

Τέλος επισκέφτηκαν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, στο οποίο, μοίρασαν δώρα στους μικρούς μας φίλους εν΄όψει της εορτής των Χριστουγέννων και  άξιο αναφοράς  είναι πως τα δώρα που περιείχαν τα σχολικά είδη προέρχονταν από  τον IOCC.