Στην αντικατάσταση των 18 υπολογιστών που είχαν κλαπεί τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο προχώρησε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Ειδικότερα, το ΕΚΚΕ παρέλαβε τους υπολογιστές που παρέδωσε η Eurobank, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα.

Η προμήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν επιτακτική ανάγκη προκειμένου να ανταποκριθεί το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου στο επιστημονικό του έργο. Ο πρόεδρος του ΕΚΚΕ, κ. Νίκος Δεμερτζής ευχαρίστησε τον κ. Δήμα και την Τράπεζα Eurobank για την προμήθεια του εξοπλισμού, καθώς και για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα του Κέντρου.

Παράλληλα, συζήτησαν για τις δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 6.868.831 ευρώ, που έχουν συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου προβλέπεται και η μεταστέγαση του ΕΚΚΕ σε ένα νέο, ασφαλές, ιδιόκτητο κτίριο.

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) ιδρύθηκε το 1959 υπό την αιγίδα της UNESCO και αποτελεί το μοναδικό δημόσιο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην έρευνα και μελέτη των κοινωνικών επιστημών. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

Παραδόθηκαν 18 υπολογιστές στο ΕΚΚΕ προς αντικατάσταση αυτών που εκλάπησαν τον Δεκαπενταύγουστο

Μία σύλληψη και μια ταυτοποίηση από την αστυνομία

Όσον αφορά την υπόθεση της διάρρηξης, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και μία ταυτοποίηση στοιχείων συμβάλλοντας στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής: «Η Eurobank, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου και παρέδωσε, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, 18 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο ΕΚΚΕ. Η απώλεια εξοπλισμού μετά τις κλοπές, δυσχέραινε το έργο των ερευνητών και του διοικητικού προσωπικού με αποτέλεσμα η άμεση αντικατάσταση του να είναι επιτακτική ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΚΕ Νίκος Δεμερτζής τόνισε πως «η προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού ήταν απαραίτητη προκειμένου να ανταποκριθεί το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΚΕ στο επιστημονικό του έργο, καθώς μετά τις κλοπές που μεσολάβησαν οι απώλειες δυσχέραιναν την λειτουργία μας».

Πηγή φωτογραφιών: Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.