Να παραστεί στο δικαστήριο και να αντιμετωπίσει την δράστρια που της έριξε βιτριόλι τον Μάιο του 2020 έχει αποφασίσει η Ιωάννα Παλιοσπύρου, δηλώνοντας ότι ελπίζει στην παραδειγματική τιμωρία της δράστιδος.

Σε δήλωση στο Mega, η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η πίεση των ημερών είναι μεγάλη, όμως θέλει να είναι στη δίκη που ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς να ντρέπεται και χωρίς να φοβάται.

«Η πίεση των ημερών είναι μεγάλη. Κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι με συμβουλεύουν να σκεφτώ ξανά την παρουσία μου στην εκδίκαση της υπόθεσης και να μην πιέσω τον εαυτό μου, φοβούμενοι πως δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ.

Όμως θέλω να είμαι εκεί. Χωρίς να ντρέπομαι και χωρίς να φοβάμαι. Γιατί τους φόβους μου επιλέγω πάντα να τους αντιμετωπίζω. Ελπίζω η αγκαλιά του κόσμου να μου δώσει το κουράγιο για να το κάνω. Κι ελπίζω στην παραδειγματική τιμωρία της δράστιδος για να μην βρεθεί ποτέ ξανά άλλος άνθρωπος στην θέση μου» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις συνέπειες της επίθεσης στην υγεία της, η Ιωάννα είπε ότι μη αναστρέψιμες και που θα μου αφήσουν για πάντα μια μόνιμη αναπηρία και μια παραμόρφωση.