Παράδειγμα προς μίμηση  αποτελούν οι κάτοικοι των Ιονίων Νήσων, καθώς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οδηγεί την κούρσα των εμβολιασμών κατά του Covid19. Πάνω από τους μισούς Επτανήσιους έχουν ήδη «θωρακιστεί» με το να εμβολιαστούν, το ποσοστό όμως πρέπει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, γι’ αυτό και οι αρμόδιοι φορείς επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι ο αγώνας είναι «μαραθώνιος» και όχι ι σπριντ, επισημαίνοντας ότι απαιτείται αντοχή, υπομονή και συνέπεια για να κερδηθεί.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η υγειονομική ασφάλεια των προορισμών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην τουριστική ταυτότητα των νησιών του Ιονίου, ενώ ερωτηθείσα η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για το μυστικό της επιτυχίας απάντησε: «Βρεθήκαμε κοντά σε συμπολίτες μας που είχαν κάποιες αμφιβολίες και αυτό έφτιαξε ένα κλίμα αλληλεγγύης, εθνικής προσπάθειας και ενθάρρυνσης για τον εμβολιασμό. Απαραίτητη ήταν η κοινή προσπάθεια όλων των φορέων και η υπευθυνότητα που επέδειξαν οι πολίτες. Από τα Χριστούγεννα «τρέχει» καμπάνια ότι είμαστε ασφαλής και ανθεκτική περιοχή και δεδομένου ότι οι επιλογές των τουριστών εξελίσσονται βάσει και της ασφάλειας, αυτό είναι  πολύ σημαντικό». Τέλος η Περιφερειάρχης απεύθυνε κάλεσμα σε όλους λέγοντας: «Σας περιμένουμε όλους και φέτος, στα πανέμορφα, πάντα ελκυστικά, αλλά και ασφαλή Ιόνια Νησιά». 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.