Η κυβέρνηση στα μέτρα που σκέφτεται να πάρει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι και αυτά που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό.

Στην κυβέρνηση θέλουν όσο γίνεται πιο γρήγορα να τρέξει το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες αφού η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει ξανά το φόβο για τέταρτο κύμα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα Νέα, αυξάνονται οι σκέψεις ώστε μέσα στον επόμενο μήνα να έχει ολοκληρωθεί ένα πρώτο σχέδιο που αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το πλάνο αυτό αφορά μια κλιμακωτή εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας με χρονικό ορίζοντα μέχρι και το φθινόπωρο, με βάση πάντα και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεν θα γίνουν οριζόντια για όλες τις πληθυσμιακές κατηγορίες, αλλά αποκλειστικά για τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, ενώ ανάλογα με το πως θα είναι η κατάσταση εκείνη την εποχή, θα ανοίξει η συζήτηση για τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, εκείνη την εποχή θα ανοίξει η συζήτηση και για άλλες κατηγορίες όπως στους στρατεύσιμους, καθώς και στα αθλητικά σωματεία (επαγγελματικά – ερασιτεχνικά) ή σε ειδικά τμήματα των σωμάτων ασφαλείας. Άλλωστε, κάτι τέτοιο είναι κι επιθυμία της ΓΓΑ με τον Γιώργο Μαυρωτά να βρίσκεται σε συζητήσεις με την επιτροπή εμβολιασμού για το πως ο εμβολιασμός όλων όσων αθλούνται θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του αθλητισμού.

Πηγή: gazzetta.gr