Σοκαρισμένη παραμένει η Κρήτη από το θάνατο της 11χρονης στην Κρήτη, η οποία έφυγε από το σπίτι της το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου και χθες (26.05) βρέθηκε νεκρή σε απόκρημνη παραλία στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ο θάνατός της αποδίδεται στις 22:00 με 23:00 το βράδυ. Οι Αρχές βρήκαν την τσάντα με τα πράγματα που ψώνισε η 11χρονη και τα ακουστικά της, ωστόσο δεν υπάρχει πουθενά το κινητό της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιωάννα έχει πέσει με τα πόδια, που αυτό σημαίνει είτε ότι γλίστρησε και έπεσε είτε αυτοκτόνησε.

«Ήταν ο άγγελός μου, ήταν το καλύτερο κορίτσι. Ήμασταν φίλες. Πιστεύω τώρα εκεί που έχει πάει έχει γίνει ένας άγγελος και από εκεί ψηλά που βρίσκεται θα με προστατεύει. Νοιαζόταν και αγχωνόταν για μένα. Είχε περάσει πάρα πολλά. Δυστυχώς ο Θεός την έχει πάρει από κοντά μου. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω» είπε νωρίτερα, λίγο πριν την κηδεία του κοριτσιού, η μητέρα της στο T Live.

«Το κορίτσι αυτό είχε περάσει πολλά, ήταν πολύ καλό κοριτσάκι, υπεύθυνο παιδί. Με το πρώην σύζυγό μου είχαμε παρελθόν με το διαζύγιο. Μας είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η κόρη μου είχε περάσει πολλές φασαρίες, ήταν παρών, φοβόταν για τη δική μου ζωή. Ηρεμήσαμε όλοι όταν μπήκε στη φυλακή. Βγήκε, δεν μας είχε ξαναενοχλήσει. Πιστεύω ότι το κορίτσι γλίστρησε. Εκείνο το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο, εκεί είχαν σκοτωθεί άλλα παιδάκια» τόνισε.

Χανιά – θάνατος 11χρονης: Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο του κοριτσιού. Σύμφωνα με «Το Βήμα» εξετάζεται το σοβαρό ενδεχόμενο της αυτοχειρίας της 11χρονης, με τους αστυνομικούς να έχουν σαφείς ενδείξεις ότι το κοριτσάκι βούτηξε στο κενό, βάζοντας τέλος στη ζωή της.

Εκείνο που προβληματίζει τις Αρχές είναι πως η Ιωάννα φαίνεται ότι είχε πλήρη έλεγχο των κινήσεων της και δεν φαίνεται να προσεγγίσθηκε από οποιονδήποτε. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι πριν χάσει τη ζωή της είχε μαλώσει, μέσω μηνυμάτων, με τη μητέρα της.

Από τα πρώτα δεδομένα της ιατροδικαστικής έρευνας καταδεικνύεται ότι έπεσε με τα πόδια στο έδαφος. Τα στελέχη των αρμοδίων αρχών συνεκτιμούν ότι η 11χρονη είχε φύγει και πριν μερικές μέρες από το σπίτι της και είχε εντοπισθεί από την μητέρα της σε σημείο, σχετικά κοντά από αυτό που βρέθηκε νεκρή. Και τότε φαίνεται να είχε υπάρξει προστριβή με τους οικείους της, πιθανόν για θέματα απόδοσης στο σχολείο, σχέσεων με άλλους συγγενείς της.