Σε κατάθεση για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί έξω από το Εφετείο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο φωτορεπόρτερ κλήθηκε από τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος.

Αφορμή για την κίνηση των δικαστικών λειτουργών στάθηκε η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος ότι οι δυο συνάδελφοί του δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο Μάριος Λώλος μίλησε για «δολοφονικό χτύπημα» ενώ παράλληλα κατήγγειλε και την αστυνομία ότι ενώ ήταν παρούσα στο επεισόδιο δεν παρενέβη.

«Πρόκειται για μια απρόκλητη επίθεση σε βάρος συναδέλφων, που φωτογράφιζαν με κανόνες δεοντολογίας χωρίς να τραβάνε πρόσωπα.

Ο ένας συνάδελφος δέχθηκε επίθεση με μπουνιά και έπεσε κάτω. Ο επόμενος που πέρασε του έριξε κλωτσιά με μπότα και είναι τώρα στο νοσοκομείο. Η άλλη συνάδελφος που χτυπήθηκε ήταν εγχειρισμένη και τώρα βρίσκεται στο σπίτι της διπλωμένη από τον πόνο» είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφος ο κ. Λώλος και συνέχισε:.

«Δεν υπήρχαν πολίτες στο σημείο. Δεν είχαν δουλειά εκεί. Ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και χτύπησαν συναδέλφους ενώ η αστυνομία κοιτούσε. Η επίθεση κατά των συναδέλφων έγινε μετά τις πέτρες που έπεσαν και το περιστατικό. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Οι συνάδελφοι δάρθηκαν μπροστά στα μάτια αστυνομικών».