Οκτώ άνδρες και μία γυναίκα αποτελούν την εθνική «ομάδα κρούσης» για τον μαζικό εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού και όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη της υλοποίησης του σχεδίου οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις, διότι πρόκειται για μία αλυσίδα διαδικασιών που απαιτεί εγρήγορση, αποτελεσματικότητα και άψογο συντονισμό.

Και δεδομένου ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου κατά της νόσου covid-19 θα φτάσουν στη Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, στις 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς, αρχικώς στην Αθήνα και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη, καθίσταται σαφές πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Ποια είναι όμως τα πρόσωπα που θα σηκώσουν το βάρος του απαιτητικού αυτού σχεδιασμού;

Πρόκειται για μία εννεαμελή ομάδα με επιστημονική κατάρτιση και επιχειρησιακή τεχνογνωσία, η οποία αποτελείται από τους εξής:

· Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: Έχει κάνει το επιστημονικό κομμάτι των εμβολιασμών και έχει και το επικοινωνιακό κομμάτι.

· Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας

· Κυριακός Πιερρακάκης Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διαχειρίζεται τα ψηφιακά και όχι μόνο ραντεβού για τους εμβολιασμούς και την πλατφόρμα για τα rapid test.

· Άκης Σκέρτσος Υφυπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ: Κομβικός ο ρόλος του για τον συντονισμό και απολύτως έμπιστος συνεργάτης του πρωθυπουργού.

· Κωνσταντίνος Φλώρος Α/ΓΕΕΘΑ: Ο στρατός θα παίξει κεντρικό ρόλο στα τεστ και τα εμβόλια τόσο για την φύλαξη όσο και για την διενέργεια τους.

· Νίκος Χαρδαλιάς , Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

· Βασίλης Κοντοζαμάνης Υφυπουργός Υγείας

· Μάριος Θεμιστοκλέους Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας : Διαχειρίζεται όλο το πρότζεκτ του εμβολίου στην Ελλάδα.

· Θανάσης Κοντογεώργης Γ.Γ Συντονισμού: Έχει αναλάβει ένα μεγάλο μέρος του εμβολιασμού με έμφαση στην έγκαιρη μεταφορά και παράδοση.

Ενημέρωση κάθε Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κάθε Δευτέρα απόγευμα θα αναλαμβάνουν την τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού.