Ηλιοφάνεια αναμένεται την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο από το πρωί έως το απόγευμα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 33, στη Θεσσαλία από 17 έως 34, στην Ήπειρο από 16 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 31, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 19 έως 31 και στην Κρήτη από 13 έως 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 20-06-2020

Γενικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κυριακή 21-06-2020

Στα κεντρικά και βόρεια, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις
μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.