Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από την κακοκαιρία σε Χίο και Ικαρία, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Όπως ανακοίνωσε, τα ποσά που θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς είναι τα εξής:

-Για κατοικίες που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέες: 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από τα οποία το 50% χορηγείται δωρεάν ως κρατική αρωγή και το υπόλοιπο 50% ως άτοκο δάνειο.
-Για τα υπόλοιπα, εκτός κατοικιών, κτίρια που χαρακτηρίζονται κατεδαφιστέα τα ποσά που χορηγούνται φθάνουν μέχρι τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από τα οποία το 1/3 δίδεται δωρεάν και τα 2/3 με την μορφή άτοκου δανείου.
-Για κτίρια τα οποία πλημμύρισαν χωρίς όμως να υποστούν σοβαρές βλάβες χορηγείται το ποσό των 60 ευρώ ανά τ.μ. δωρεάν, για την αποκατάσταση των ελαφρών ζημιών.