Ανοιχτά θα παραμείνουν τα δημαρχεία – Αυστηρά μέτρα υγιεινής σε δομές κοινωνικής πολιτικής του δήμου Αθηναίων

Τις επόμενες μέρες η απόφαση για τις λαϊκές αγορές


ΕΛΛΑΔΑ
20:45
16/03/2020
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα δημαρχεία - Αυστηρά μέτρα υγιεινής σε δομές κοινωνικής πολιτικής του δήμου Αθηναίων
loading

Το μήνυμα της αξιοποίησης της τεχνολογίας προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν, χωρίς να καταστρατηγούνται τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Υγείας, έστειλε στους Δήμους η ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το μεσημέρι συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, η Εκτελεστική Επιτροπή της με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε τα δημαρχεία να παραμείνουν ανοιχτά και να ζητηθεί από την κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση των δήμων λόγω των έκτακτων δαπανών τους για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Επίσης τέθηκε θέμα στήριξης των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσω της ελάφρυνσης από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, ενώ αποφασίστηκε οι πολιτικοί γάμοι να γίνονται χωρίς καλεσμένους.

Το θέμα της συνέχισης ή μη της αναστολής της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, θα επανεξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

Αυστηρά μέτρα υγιεινής λαμβάνει στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του (ΚΥΑΔΑ), ο δήμος Αθηναίων, όπου πραγματοποιείται το συσσίτιο, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους χώρους του καθώς και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών που υποδέχονται το κοινό ( Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, καθημερινά γίνεται απολύμανση των χώρων με χημικά μέσα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, υπάρχουν αντισηπτικά, γάντια και μάσκες, για χρήση τόσο από εργαζόμενους, όσο και από ωφελούμενους, εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθούν και φύλλα plexiglass στα σημεία όπου εξυπηρετείται το κοινό κ.α

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση , από σήμερα έως και τις 10 Απριλίου, οι κοινωνικές υπηρεσίες τόσο του ΚΥΑΔΑ όσο και του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, θα εξυπηρετούν το κοινό τις ώρες 09.00 - 12.00, ενώ η Αθηναϊκή Αγορά (παρέχει ρούχα κ.α ) του Δήμου, αναστέλλει τη λειτουργία της για το χρονικό αυτό διάστημα. Η διανομή του συσσιτίου, συνεχίζεται κανονικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει