Το ζέπελιν του Λιμενικού Σώματος «παρακολουθεί» τα θαλάσσια σύνορα στη Σάμο

Στόχος η καταπολέμηση της εγκληματικότητας - Δείτε τις φωτογραφίες


ΕΛΛΑΔΑ
14:53
30/07/2019
Το ζέπελιν του Λιμενικού Σώματος «παρακολουθεί» τα θαλάσσια σύνορα στη Σάμο
2
loading

Σε δοκιμαστική επιχειρησιακή εκμετάλλευση τέθηκε σήμερα και για τις επόμενες 28 ημέρες το αερόστατο που έδωσε η FRONTEX στο Λιμενικό Σώμα.

Το ζέπελιν θα επιτηρεί επί 24ώρου βάσεως τα θαλάσσια σύνορα στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, με στόχο να αντιμετωπιστούν η παράνομη διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών, αλλά και άλλες εγκληματικές δράσεις.

Το δέσμιο αερόστατο θαλάσσιας επιτήρησης, όπως ονομάζεται, είναι μήκους 35 μέτρων, φέρει ραντάρ, θερμική κάμερα, σύστημα AIS (Automatic Identification System) και μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος έως 1.000 μ. από το σταθμό βάσης, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχει αναπτυχθεί στη Σάμο ένας κινητός, σε φορτηγό, σταθμός αισθητήρων με αντίστοιχο εξοπλισμό από το σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης της Πορτογαλικής Εθνοφρουράς (GNR) προκειμένου να συγκρίνονται σε πραγματικό χρόνο οι επιχειρησιακές δυνατότητες και η ικανότητα διακρίβωσης της επίγειας και της εναέριας τεχνικής λύσης.

Πρόκειται για μια πιλοτική δραστηριότητα η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», που διεξάγεται σε συνεχή βάση από το Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τονίζει πως, μέσω αυτού του εγχειρήματος, «το Λιμενικό Σώμα γίνεται η πρώτη ακτοφυλακή κράτους μέλους της ΕΕ, που χρησιμοποιεί δέσμιο αερόστατο για την αστυνόμευση του θαλασσίου πεδίου και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, μόλις δέκα μήνες μετά την πρώτη πανευρωπαϊκή χρήση για αντίστοιχους σκοπούς Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) μεσαίου ύψους μακράς εμβέλειας (MALE), το Σεπτέμβριο του 2018».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πες το φασίστα συριζογλειφτη

    Επιτηρεί τους ΛΑΘΡΟμεταναστες, ΛΑΘΡΟεισβολείς, ΛΑΘΡΟεποίκους
    Δηλαδή τολμάς να γράψεις οτι είναι εγκληματίες αλλά δεν τολμάς να πεις ότι είναι ΛΑΘΡΟπάκι; Τέτοια ανωμαλία μόνο τα νόθα του Στάλιν θα μπορούσαν να επιβάλλουν

  2. avatar Κοίτα τι μου’ρθε τώρα

    https://www.youtube.com/watch?v=ihxa1WEtefU

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει