Τα τατουάζ, οι προκαταλήψεις και η προστασία από τον ήλιο

Η δερματοστιξία συνεχίζει να αποτελεί ταμπού, σύμφωνα με έρευνα


ΕΛΛΑΔΑ
1:34
27/07/2019
Τα τατουάζ, οι προκαταλήψεις και η προστασία από τον ήλιο
4
loading

Μπορεί οι άνθρωποι που έχουν κάποιο τατουάζ να αυξάνονται συνεχώς, όμως ακόμα υπάρχει εκφρασμένη προκατάληψη προς αυτούς, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας, πανελλαδικής έρευνας που διεξήγαγε (από τις 18 μέχρι τις 25 Ιουλίου) η εταιρεία ερευνών και αναλύσεων της ierax analytix σε 3.144 άτομα (άνδρες και γυναίκες 17 έως 45 ετών) σχετικά με τα τατουάζ, την προστασία στον ήλιο και την προκατάληψη που υπάρχει ακόμα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι, το 39% (των ερωτηθέντων) έχουν βιώσει άσχημη συμπεριφορά λόγω των τατουάζ τους (4 στους 10) με βασικούς εκφραστές, ανθρώπους εντός της οικογένειας (55%), του εργασιακού χώρου (51%), στον δρόμο (35%), σε δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (28%), σε έλεγχο από σώματα ασφαλείας (22%), στο νοσοκομείο (12%), από φίλους (11%) και στη σχολή (10%).

Αναφορικά με τα άτομα που ακόμα δεν έχουν κάποιο τατουάζ, 64% δηλώνουν πως είναι πολύ πιθανό να κάνουν στο μέλλον, ενώ μόνο 12% θεωρούν πως αποκλείεται να κάνουν κάποιο τατουάζ στο μέλλον. Όσον αφορά τους λόγους που δεν έχουν τατουάζ, 57% ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι θέλουν να κάνουν, 16% δεν θέλουν να «λερώσουν» το σώμα τους, 14% δεν έχουν χρήματα, 7% δε μπορούν λόγω οικογένειας, και 6% φοβούνται ότι ένα τατουάζ θα επηρεάσει την εργασία τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία σχετικά με το κόστος για ένα τατουάζ. Το 27% των συμμετεχόντων έχουν δώσει μέχρι 50 ευρώ, 35% από 51 με 100 ευρώ, 24% από 101-200 ευρώ και 14% έχουν δώσει πάνω από 200 ευρώ. Αναφορικά με τον αριθμό των τατουάζ που έχουν στο σώμα τους, 66% έχουν μέχρι 4 τατουάζ, 18% έχουν 5 με 8 τατουάζ, 9% δήλωσαν 9 με 15 τατουάζ και 7% έχουν πάνω από 16 τατουάζ. Το 75% των τατουάζ είναι στο χέρι, 55% στο πόδι, 33% στην πλάτη, 21% στο στήθος, 11% στο λαιμό και 2% στο πρόσωπο.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι μόνο 41% βάζουν αντιηλιακό στην παραλία στα τατουάζ κάθε φορά, ενώ 22% βάζουν συχνά. Το 17% βάζουν μερικές φορές αντιηλιακό, 8% σπάνια και 9% ποτέ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar 2019

  Ο άλλος έκανε τατουάζ στην γλώσσα λέει των ξωτικών. Τώρα που θα βρεί ξωτικά για να το διαβάσουν δεν ξέρω!

 2. avatar Συνεχιζουμε

  κανονικά μέχρι να μαρκαριστουν όλα τα [...]!
  Πόσες φορές ακούω «σιχαίνομαι τα ΜΜΜ» ή τις κοινοχρηστες τουαλέτες- φοβάμαι μην μολυνθω στην παραλία, την πισινα, στον οδοντίατρο! Φοράω ντετολ αντί για κολωνια κπλ αλλά... έχω τατουάζ!!! Μα καλά για τις βελόνες ούτε λόγος; Ηπατίτιδα Β, Γ, hiv και αλλά «καλά». Ναι, δηλώνω ριψοκινδυνος τυπος που δεν μασάω κπλ. Δεν φοβάμαι το aids γιαυτο ρισκάρω. Παραδεχθείτε ότι κάνετε λάθος όσοι την πατήσατε από παρόρμηση και μιμητισμό στις τάσεις της μόδας... Α! Και δεν χρειαζεται να γράφετε τα ονόματα των παιδιών σας για να δείξετε την θυσία σας για εκείνα..ξυπνήστε μια νωρίτερα να τα πάτε να παίξουν στο πάρκο που δεν τα πάτε γιατί σιχαίνεστε!

 3. avatar σουρταφερτας

  σκεψου αυτοι που χτυπανε το ονομα της αγαπημενης τους η του αγαπημενους τους αντιστοιχα οταν χωρισουνε τι γινεται

 4. avatar ppbill

  Από προπαγάνδα καλά πάμε....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει