Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, γνωστή για τις υγιεινές διατροφικές της συνήθειες, φαίνεται πως είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον σολομό -μέχρι που τον βαρέθηκε!
Ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, πρώην προσωπικός της σεφ, αποκάλυψε ότι η Νταϊάνα του ζήτησε μια μέρα να αποφύγει τον σολομό στο μεσημεριανό, αστειευόμενη πως παντού «όλοι σερβίρουν σολομό». Παρά την υψηλή διατροφική αξία του ψαριού, η πριγκίπισσα ήθελε ποικιλία και ζήτησε από τον σεφ να αλλάζει το μενού της κάθε εβδομάδα, αποδεικνύοντας πως ακόμη και οι πιο υγιεινές επιλογές μπορούν να γίνουν… βαρετές όταν επαναλαμβάνονται.
«Ήθελε πάντα κάτι διαφορετικό στο πιάτο της», σημείωσε.
Ο σολομός θεωρείται ευρέως υπερτροφή: είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καλό για την καρδιά και τον εγκέφαλο, και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Δεν είναι τυχαίο ότι κοστίζει σχετικά λίγο -μόλις 2,50 λίρες για ένα φιλέτο στα βρετανικά σούπερ μάρκετ- σε σχέση με τη θρεπτική του αξία. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο υγιεινές επιλογές μπορούν να καταντήσουν βαρετές όταν επαναλαμβάνονται.

Η διατροφολόγος Renae Smith εξηγεί στο hellomagazine.com, ότι «ο σολομός είναι μια από τις πιο υγιεινές πρωτεΐνεςπου υνδέεται με οφέλη όπως βελτίωση της επιδερμίδας, μείωση των φλεγμονών και καλύτερη διάθεση, αλλά όπως με όλα τα πράγματα, που μπορούμε να καταναλώσουμε, χρειάζεται μέτρο».
Όπως σημειώνει, η υπεραλίευση έχει οδηγήσει στην κυριαρχία του σολομού ιχθυοκαλλιέργειας, που σε ορισμένες περιπτώσεις περιέχει λιγότερα ωμέγα-3 και περισσότερα κορεσμένα λιπαρά. Παράλληλα, μπορεί να περιλαμβάνει και χαμηλά επίπεδα ρύπων όπως υδράργυρο ή PCB.