Σκληρή επίθεση ΑΔΕΔΥ σε κυβέρνηση: Η κατάργηση του ασύλου έχει άλλες στοχεύσεις

«Αυτό που λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής αλλά η επαρκής χρηματοδότηση»


ΕΛΛΑΔΑ
15:54
23/07/2019
Σκληρή επίθεση ΑΔΕΔΥ σε κυβέρνηση: Η κατάργηση του ασύλου έχει άλλες στοχεύσεις
21
loading

Με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ επιτίθεται στην κυβέρνηση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ τονίσει ότι «αυτό που λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα όπως π.χ. έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης που δίνουν χώρο σε φαινόμενα εγκληματικότητας τα οποία αξιοποιούνται υποκριτικά μετά για το χτύπημα του ασύλου».

Η ΑΔΕΔΥ στην ίδια ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως: «θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την ακαδημαϊκή ελευθερία και δημοκρατία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση».

Και «καλεί τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν τις προσπάθειες αυτές καθώς και τις πρακτικές του δόγματος «νόμος και τάξη», να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δείχνει τα δόντια της απέναντι στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με το καλημέρα. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή θα είναι και ρυθμίσεις για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Η δήθεν ανησυχία της Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα Ανώτατα Ιδρύματα είναι υποκριτική και ψεύτικη. Αυτό που λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα όπως π.χ. έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης που δίνουν χώρο σε φαινόμενα εγκληματικότητας τα οποία αξιοποιούνται υποκριτικά μετά για το χτύπημα του ασύλου.

Η προσπάθεια για την κατάργηση του ασύλου έχει άλλες στοχεύσεις. Οι αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων χρόνων υπηρέτησαν και υπηρετούν την επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα των Πανεπιστημίων. Αυτή η λειτουργία επιτάσσει και η κατάργηση του ασύλου, για να εξασφαλιστεί η «ασυλία» στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την ακαδημαϊκή ελευθερία και δημοκρατία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν τις προσπάθειες αυτές καθώς και τις πρακτικές του δόγματος «νόμος και τάξη», να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα βρεθεί δίπλα στους φορείς του μαζικού κινήματος που θα υπερασπιστούν το άσυλο και θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar Τειρεσίας

  Η ΑΔΕΔΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΈΝΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ Η ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ,ΝΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠ . ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ.

 2. avatar Dum spiro spero???

  Δεν είναι μόνο το άσυλο το πρόβλημα! Υπάρχει και η κομματικοποίηση! Το πανηγύρι με τις σημειώσεις και τα θέματα! Η εμπορευματοποίηση των συγγραμμάτων! Σταματώ εδώ, για να μην μπω πιο βαθιά! Γιατί ... πολλά ακούγονται!

 3. avatar Πανεπιστημιακό ΑΣΥΛΟ

  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ με αυστηρό έλεγχο. Εξω από τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ τα κοματόσκυλα.

 4. avatar spyrospeiratis

  ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ-ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ- ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ-ΚΛΕΦΤΕΣ -ΜΠΟΥΚΑΔΟΡΟΙ-ΛΗΣΤΕΣ-ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΣ Α.Τ.Μ. -ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.ΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑ Σ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

 5. avatar ςρρεςρε

  ΚΑΛΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!

 6. avatar Takis T

  Το βοθροκάναλο και η ΝΔ έπεισαν τους χαζούς ότι η Ελλάδα είναι Αφγανιστάν και η Αθήνα Καμπούλ!
  Οπότε είναι φυσικό να βάλουν την αστυνομία να μας \"φυλάει\" όπως οι μαφιόζοι νονοί παρέχουν προστασία στους μαγαζάτορες. Όταν όμως διαμαρτυρηθούν πως δεν έχουν ψωμί να φάνε, θα φάνε το ξύλο της αρκούδας από τους ίδιους αστυνομικούς!

  1. avatar ΟΡΕΣΤΗΣ

   Γιατί αδελφέ μου ;Τι είναι η Ελλάδα και κυρίως η Αθήνα; Μία πόλη με γκέτο στην προέκταση της Σοφοκλέους και στην Αθηνάς , στην Αχαρνών, στα πανεπιστήμια , στα Εξάρχεια..Είναι όντως Καμπούλ Πνιγμένη στην παρανομία.Όποιος δεν έχει να φοβηθεί κάτι, δεν διαφωνεί με τα περιοριστικά μέτρα που φυσικά εντέχνως οδήγησε στην αναγκαιότητά τους η νέα τάξη πραγμάτων.Αυτό όμως δεν αναιρεί την πραγματικότητα.Όσο για τους συνδικαλιστές τα στάδια είναι τα εξής: εγγεγραμμένο κοματόσκυλο,φοιτητής κοματόσκυλο, καλή δουλειά, συνδικαλιστής, βουλευτής τεμπελόσκυλο, αδιαφανής πλουτισμός, κηδεία δημοσία δαπάνη.

 7. avatar Σας έπιασε ο πόνος;

  4.5 χρόνια τι κάνατε ρε; στα αίσχη των δήθεν αριστερών του σύριζα που βρισκόσασταν;

 8. avatar ΣΚΟΥΠΕΙΣΤΕ

  Η ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
  ΣΚΟΥΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

 9. avatar κκε εσωτερικού

  Οι άπλυτοι της αδεδυ να πάνε να δουλέψουν και μετά να μιλήσουν για το άσυλο.

 10. avatar ..

  Διεφθαρμένοι και κομπλεξικοι κομμουνιστές

  1. avatar ..

   κλεφτες -διεφθαρμενοι κωλοτουμπες δεξιοι

   1. avatar Σφ

    Κυρία μου δεν είναι όλοι \"δεξιοί\" επειδή δεν είναι οπαδοί του πληρωμένου αρχηγού σου

   2. avatar COLOTOUMBA

    H AL6. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

   3. avatar NRG

    Φιλέ μου ο μέγας διδάσκαλος της κολοτούμπας ειναι ο Τσίπρας, μέχρι και διεθνή άρθα έχουν γραφτεί για αυτό...

 11. avatar χαχα222

  Ξεκίνησε η αντιπολίτευση του Σύριζα!!!!τόσα χρόνια μόκο στις περικοπές συντάξεων η ΑΔΕΔΥ και τώρα θυμήθηκε το άσυλο!!!ρε ουστ απο δω τεμπέλιαααα

  1. avatar Αγυγιρο κεφάλι

   Εσύ μιλάς ρε τεμπέλη δημόσιε υπάλληλε;;;;;
   Άσε να μιλήσει κάποιος άλλος..
   Γιατί δεν μας λες πως ο πατέρας σου ήξερε τον κολλητό του Λαλιώτη και σε έβαλε στο δημόσιο... Εκεί μουγκα ε;;;;

   Άντε ρε τραβάτε από εδώ..Μας καταστρέψατε σαν κοινωνία για μια θέση στο δημόσιο με την ψήφο σας στους κλέφτες, και κουνάτε και το δάχτυλο.

   Είσαι ηθικά υπεύθυνος για την τραγωδία στο Ματι αφού οι κολλητοί φίλοι σου και αφεντικά σου έδιναν άδειες οικοδομής...

 12. avatar Ασφαλώς

  Χρειάζεται επαρκής χρηματοδότηση για να φτιάχνουμε συνέχεια τα όσα καταστρέφουν οι \"δημοκράτες\" της \"ελεύθερης\" διακίνισης ιδεών.
  Όχι, δεν είναι χαζά 15-χρονα. είναι η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων!
  Δε μπορεί ...

 13. avatar NRG

  Τι σχέση έχει η ΑΔΕΔΥ με το Πανεπιστημιακό Άσυλο? Πληρώνουμε τους ΔΥ για να αμπελοφιλοσοφούν? Να κοιτάξουν τη δουλειά τους και τα αιτήματά τους να είναι σχετικά με τη δουλειά τους

 14. avatar Zzzzz

  Κοπρουδια ειστε. Αρση μονιμοτητας ΤΩΡΑ!

 15. avatar achιlles

  OTAN OI DHMOSIOI ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Η ΑΔΕΔΥ ΚΟΙΜΩΤΑΝ ! ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει