Αναταραχή προέκυψε πριν από λίγα λεπτά στο κέντρο της Αθήνας καθώς άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο της Βουλής.

Μία ομάδα περίπου 15 ατόμων εφόρμησε από την Όθωνος και εκσφενδόνισαν τις μπογιές κόκκινου χρώματος και δύο καπνογόνα στο μπροστινό τμήμα του κοινοβουλίου και στο προαύλιο και εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Οι άγνωστοι έφυγαν προς την πλευρά της πλατείας Συντάγματος και αυτή τη στιγμή υπάρχει επιχείρηση της αστυνομίας για την ανεύρεσή τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βουτσης έκανε την παρακάτω δήλωση για το περιστατικό:

«Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτούς που ονομάζονται ακτιβίστικες με δυο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά τριανταριά άτομα στην είσοδο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχει τρικακι η σύνθημα διότι απoμακρύνθηκαν αμέσως από αστυνομικούς και από την μόνιμη φρουρά της Βουλής. Απομακρύνθηκαν μέσα σε 15 δευτερόλεπτα. Έγιναν συμπλοκές με τέσσερις και υπήρξε μια σύλληψη.

Υπήρξε εμπλοκή με άντρες της ΕΛΑΣ. Τετοιου είδους ενέργειες είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται με δημοκρατικό τρόπο. Ειδικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα ανεξάρτητα από τις προφάσεις η τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Προς ώρας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όμως.

(Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο newsbeast.gr από αναγνώστη)