Οι αυξημένες κατά διαστήματα νεφώσεις, οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά τη Δευτέρα 20/05, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία,

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τη Δευτέρα 20/05, ενώ το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής 23/05 – 24/05 τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες έως και την Πέμπτη 23/05, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής 24/05, με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων. Οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί.

Τη Δευτέρα 20/05, προβλέπεται αρκετή συννεφιά, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Η μέγιστη θερμοκρασία το μεσημέρι της Δευτέρας 20/05, προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, όπως διακρίνεται στο Χάρτη.

Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.