Την ώρα που το μωρό της έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η 24χρονη μητέρα του βρέφους γνωστοποιούσε σε forum το σοβαρό πρόβλημα υγείας του και ζητούσε τη βοήθεια άλλων μητέρων. Τις περισσότερες φορές όμως, όπως λέει στο newsbeast.gr ο γνωστός ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, η ανακοίνωση των προβλημάτων στα forum δε βοηθά τόσο ώστε να βοηθηθεί τελικά κάποιο άτομο.

Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι «όταν το κράτος ή οι οικογένεια κάποιου δεν μπορεί να τους στηρίξει, το μόνο που μπορεί να βοηθήσει άμεσα, είναι η γνωστοποίηση του προβλήματος στην τηλεόραση». Βέβαια, ο κ. Σούρας δικαιολογεί την πράξη της μητέρας να δημοσιοποιεί το πρόβλημα του μωρού της στο forum την ώρα που εκείνο έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, λέγοντας ότι «η απελπισία οδηγεί παντού».

«Την τηλεόραση και το ραδιόφωνο δεν μπορεί να την αντικαταστήσει το ίντερνετ. Κι αυτό γιατί παρόλο που ευαισθητοποιούνται άνθρωποι αμέσως και πολύ γρήγορα γιατί διαβάζουν, ενημερώνονται και μπαίνουν στο Διαδίκτυο, νομίζω ότι η απήχηση που έχει κάποιος εάν ζητήσει βοήθεια από την τηλεόραση, είναι πολύ μεγαλύτερη. Το ισχυρότερο μέσο για να ζητηθεί άμεση βοήθεια και να υπάρξει άμεση ανταπόκριση είναι μόνον τα ΜΜΕ και δη η τηλεόραση.

Το ίντερνετ διαβάζεται από πάρα πολλούς, οι περισσότεροι όμως είναι νέοι. Δεν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, δεν μεταφέρουν αυτά που βλέπουν στους γονείς τους που μπορεί να έχουν την οικονομική επιφάνεια να βοηθήσουν. Οπότε, η είδηση περνάει λίγο επιφανειακά», αναφέρει ο κ. Σούρας.

Και τονίζει: «Τα νέα διαδίδονται πολύ πιο γρήγορα μέσω του ίντερνετ αλλά όχι το κομμάτι της βοήθειας και της αλληλοβοήθειας.

Η απελπισία οδηγεί παντού αλλά για να μπορέσω να απαντήσω στο πόσο εφικτό είναι εκείνη να γράφει σε φόρουμ ζητώντας βοήθεια ενώ το παιδί της χαροπαλεύει, θα πρέπει να ξέρω τη μητέρα. Θα πρέπει να ξέρω το χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Η κάθε μάνα έχει έναν χαρακτήρα και μια προσωπικότητα. Υπάρχουν μάνες που δίνουν και τη ζωή τους για τα παιδιά, μάνες οι οποίες κάνουν τη ζωή τους μαζί ή και χωρίς τα παιδιά και μάνες που είναι τελείως αδιάφορες. Όλα εξαρτώνται λοιπόν από την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης γυναίκας. Αν δεν γνωρίζουμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν αυτό είναι εφικτό. Παρ’ όλα αυτά πρέπει όλοι να ξέρουν ότι η απελπισία οδηγεί παντού».

Ο ψυχίατρος καταλήγει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι αν χρειάζεται κάποιος πραγματική βοήθεια και δεν μπορεί να τη βρει από το κράτος ή από τους δικούς του ανθρώπους, μόνο μέσα από την τηλεόραση μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση γιατί όλα γίνονται πιο άμεσα».