Η Συμφωνία των Πρεσπών και το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της πΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί ένα από τα ευαίσθητα θέματα των ημερών, που απασχολεί την κοινή γνώμη και έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων.

Μια αναφορά, λοιπόν, του μετεωρολόγου του ΑΝΤ1 Τάσου Αρνιακού ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει αντιδράσεις, σχόλια και πυρά σε βάρος στο ίντερνετ και ειδικά στο Facebook.

Την ώρα λοιπόν που μιλούσε για σοβαρή επιδείνωση του καιρού και αναφέρθηκε στον καιρό της Τετάρτης (χθες), σημείωσε χαρακτηριστικά πως «περιμένουμε βροχές και καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις που θα είναι ισχυρές κυρίως στα κεντρικά, το Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανά στο Βόρειο Αιγαίο και τη Νότια Μακεδονία».

Οι πιο «ψύχραιμοι» από τους επικριτές μίλησαν για ατόπημα του μετεωρολόγου, ενώ άλλοι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον του, εκτιμώντας ότι με την παραπάνω αναφορά υιοθετεί και αποδέχεται την ονομασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία. Μόνο που ο κ. Αρνιακός αναφερόταν στους νομούς που βρίσκονται στη Νότια Μακεδονία, μιλώντας με γεωγραφικούς όρους και όχι με πολιτικούς.

Άλλωστε, μια φράση πιο πριν είχε μιλήσει για Βόρειο Αιγαίο, χωρίς αυτό να… προκαλέσει αντιδράσεις. Πάντως, εκτός από εκείνους που έσπευσαν να τον επικρίνουν -ορισμένοι αρκετά έντονα- υπήρχαν και εκείνοι που τον υποστήριξαν, κατανοώντας πως μιλούσε με γεωγραφικούς όρους για τους νομούς της Νότιας Μακεδονίας στη χώρα μας.