Επιστροφή στους μισθούς του 2004

Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ θα εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών


ΕΛΛΑΔΑ
8:02
09/09/2012
Επιστροφή στους μισθούς του 2004
2
loading

Στα «ρετιρέ» του Δημοσίου μεταφέρει η κυβέρνηση μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς, όπως διαπιστώνει το οικονομικό επιτελείο, μεγάλες κατηγορίες όπως οι βουλευτές, οι δικαστικοί και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, παρά τις περικοπές που υπέστησαν στην τελευταία διετία, εξακολουθούν να απολαμβάνουν αμοιβές τις οποίες δεν αντέχει ο προϋπολογισμός.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμο και θα παρουσιάσει σήμερα στους τροϊκανούς το συνολικό σχέδιο περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Ακόμη θα εισηγηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Ο στόχος είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι μισθοί δικαστικών, διπλωματών, γιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών και ενστόλων (αστυνομικών πυροσβεστών, λιμενικών, στρατιωτικών) να επιστρέψουν στο 2004, όταν για τους υπαλλήλους των υπουργείων οι αμοιβές βρίσκονταν ακόμη πιο χαμηλά.

Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου έχουν γυρίσει ήδη 10 χρόνια πίσω, στα επίπεδα του 2002 και θα υποχωρήσουν περαιτέρω αφού ήδη έχει αποφασιστεί να καταργηθούν τα επιδόματα των 1.000 ευρώ το χρόνο που αντικατέστησαν τον 13ο και τον 14ο μισθό.

Σοκ στις αμοιβές τους αναμένεται να υποστούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που επιχορηγούνται από τον προϋπολογισμό.

Όπως φαίνεται από τον αναλυτικό πίνακα του υπουργείου Οικονομικών, από τις 90 επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου που ελέγχθηκαν, παρ΄ότι το μέσο μισθολογικό κόστος υποχώρησε αισθητά σε σχέση με τις αμοιβές του 2009, σε 40 από αυτούς οι μέσες αμοιβές κινούνται σε επίπεδα υψηλότερα από τα 1.900 ευρώ τον μήνα που έθεσε ως στόχο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar ΑΚΗΣ

  Να το δούμε να εφαρμόζεται επιτέλους και να μην μείνει μόνο στα χαρτιά.

  1. avatar aris

   Αμα δεις εφαρμογη ενιαιου μισθολογιου στις δεκο σφυρα μου κλεφτικα!!
   Τα δικα τους παιδια και μπατζανακια δεν τα πειραζουν Ποτε!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει