Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις ενός σπιτιού ή μιας επιχείρησης αποτελούν ένα από τα μέρη που κατασκευάζεται παράλληλα με την αρχική οικοδόμηση του κτιρίου. Εσείς μπορείτε να φανταστείτε την ζωή σας χωρίς να μπορείτε να απολαύσετε αυτά που μέχρι σήμερα θεωρείτε δεδομένα; Στην εποχή μας το να μπορείς να πλύνεις τα πιάτα σου, τα ρούχα σου, να κάνεις το μπάνιο σου και όλες οι καθημερινές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τα υδραυλικά του σπιτιού θεωρούνται δεδομένες. Για να απολαμβάνουμε αυτές τις απολύτως αναγκαίες ανέσεις καλό θα ήταν να φροντίσουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές αλλά και τη σωστή διαχείριση. Οι υδραυλικοί Αθήνα που ανήκουν στους τεχνικούς της εικοσιτετράωρης πλατφόρμας 24 ΩΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΙ μάς μιλάνε για τις βλάβες των υδραυλικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση και μοιράζονται μαζί μας κάποιες βασικές συμβουλές.

Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων;

Το νερό που διοχετεύεται από τις σωληνώσεις της υδραυλικής εγκατάστασης μπάνιου είναι και αυτό που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το μπάνιο, τη λεκάνη της τουαλέτας, το νιπτήρα αλλά και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται μέσα σε αυτό όπως είναι και το πλυντήριο. Μία βλάβη στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του μπάνιου, λοιπόν, θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο εμπόδιο στην ομαλή κύλιση της καθημερινότητάς μας. Ακόμη και αν το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το σπίτι ή η επιχείρησή μας είναι καινούργιο, η καθημερινή χρήση ή η κακή χρήση των υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να φθείρει τις σωληνώσεις ή να δημιουργήσει σημεία, στα οποία θα συσσωρεύονται βρομιές και λίπη από τα σαπούνια και τα οποία μελλοντικά μπορεί να βουλώσουν.

Δέκα συμβουλές συντήρησης των υδραυλικών εγκαταστάσεων

  1. Μην σφίγγετε τις βρύσες σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί με τον καιρό το αποτέλεσμα θα είναι τα λαστιχάκια τους να φθαρούν.
  2. Κλείστε την παροχή νερού στο σπίτι σας όταν θα λείπετε από αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα. Εάν το σπίτι σας είναι μονοκατοικία τον χειμώνα το νερό θα μπορούσε να παγώσει στο εσωτερικό των σωληνώσεων προκαλώντας κάποιο σπάσιμο αυτών.
  3. Καθαρίστε καλά τα φίλτρα από τις βρύσες. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να γεμίσετε ένα ποτήρι με ξύδι και να τα αφήσετε εκεί για κάποια ώρα.
  4. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε συχνά τα χημικά αποφρακτικά απορρυπαντικά που θα βρείτε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
  5. Λίγο γράσο στο εσωτερικό καπάκι των φρεατίων θα διώξει μακριά τις δυσάρεστες οσμές.
  6. Όταν το πλυντήριο ολοκληρώσει την πλύση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε και την παροχή του νερού.
  7. Επιλέξτε να κάνετε απόφραξη του αποχετευτικού δικτύου των σωληνώσεων του σπιτιού σας τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο.
  8. Μία φορά τον χρόνο επιλέξτε να κάνετε επαγγελματική συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  9. Εάν δεν είστε γνώστης του αντικειμένου αποφύγετε να επιλύσετε μόνοι σας τα προβλήματα των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  10. Οι υδραυλικοί είναι οι κατάλληλοι επαγγελματίες για να τους αναθέσετε την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε με κάποια βλάβη στο υδραυλικό δίκτυο.

24 ώρες υδραυλικοί σε όλη την Αθήνα

Οι τεχνικοί της εταιρείας 24t ΩΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΙ είναι διαθέσιμοι για εσάς 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες τον χρόνο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα τεχνικών διαθέτει περισσότερες από 40 ειδικότητες τεχνικών και είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας ανά πάσα ώρα και στιγμή της ημέρας εσείς το ζητήσετε, σε όποια περιοχή κι αν βρίσκεστε. Οι υδραυλικοί της εταιρίας διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά και την εμπειρία έτσι ώστε να αντεπεξέλθουν με αμεσότητα αλλά και με αποτελεσματικότητα, σε όλα τα μικρά ή μεγάλα υδραυλικά προβλήματα του σπιτιού ή της επιχείρησής σας.

Συμβουλές για τα υδραυλικά του σπιτιού ή της επιχείρησής