Σε 24ωρη απεργία προχωρεί σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με αιχμή τους επικουρικούς γιατρούς. Η ΟΕΝΓΕ προειδοποιεί πως δεν πρόκειται να δεχθεί καμία απόλυση επικουρικού και καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στο θέμα, ενώ ζητεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αποκλειστικής απασχόλησης.

«Όσο και αν η κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια της προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης, το σκεπτικό της απόφασης του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Το μόνο που διασφαλίζεται είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι την δημοσίευση της απόφασης!» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της. «Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι συμβάσεις των επικουρικών που λήγουν στις 31/12/2018 θεωρούνται μη νόμιμες. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1000 συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση πολύ πριν τη λήξη της σύμβασης  τους. Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την αγωνία των συναδέλφων, που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει «να πετάει το μπαλάκι στο Ελεγκτικό Συνέδριο» και καταγγέλλουν πως εκείνη έχει την  αποκλειστική  ευθύνη  για  την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν ένα ελάχιστο τμήμα των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν. Ότι κανείς δεν περισσεύει. Ότι οι προσλήψεις που έχει εξαγγείλει όχι μόνο δεν καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις, αλλά είναι σε πλήρη διάσταση με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό ώστε να αναπτυχθεί πλήρως το δημόσιο σύστημα Υγείας και ο λαός να απολαμβάνει  υψηλού επιπέδου, απολύτως δωρεάν, υπηρεσίες Υγείας.  Ας σταματήσει λοιπόν  τα ανέξοδα, καλά λόγια για την αναγνώριση «του έργου που προσφέρουν οι επικουρικοί», τη «στήριξη τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας» και ας δώσει λύση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται σήμερα σε 24ωρη απεργία και στις 12:00 προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.