Την ακύρωση ως παράνομου και αντισυνταγματικού του νέου νόμου του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιαννη Ραγκούση για τη χορήγηση ιθαγένειας και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και μεταναστών ζητεί με προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ , ο δικηγόρος Αθηνών κ. Ιω. Ανδριόπουλος.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος ζητεί να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα δικαιολογητικά για την αίτηση εγγραφής μεταναστών στο δημοτολόγιο, καθώς και την ακύρωση της εγκυκλίου που αφορά τη συμμετοχή ομογενών και μεταναστών στις εκλογές.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Ανδριόπουλος, οι τροποποιήσεις που γίνονται με την επίμαχη υπουργική απόφαση στον Κώδικα Ιθαγένειας συγκρούονται με την ισχύουσα ποινική νομοθεσία καθώς δεν συνιστά κώλυμα για την απόκτηση ιθαγένειας η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον αλλοδαπού για σειρά αδικημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην προσφυγή του ο δικηγόρος με την αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους αλλοδαπούς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα παραβιάζεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην εργασία.

Πηγή: euro2day.gr