Σε απόγνωση βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Ρόδου, οι οποίοι, πληρώνοντας το ειδικό τέλος ακινήτων, κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα διακανονισμού για παλαιότερους λογαριασμούς τους.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ζητά την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το λογισμικό της ΔΕΗ, το οποίο δεν επιτρέπει την είσπραξη του έκτακτου τέλους ακινήτων χωρίς να ακυρώνει ρύθμιση διακανονισμού πληρωμής παλαιότερων λογαριασμών.

Επιστολή έχει ήδη αποσταλεί στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, και Τουρισμού, στον διοικητή της ΔΕΗ και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, με την οποία ζητείται η παρέμβασή τους προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως η αυτόματη ακύρωση της ρύθμισης θα οδηγούσε τους ξενοδόχους σε οικονομική καταστροφή, με ολέθριες επιπτώσεις για τον τουρισμό στο νησί.
Πάντως, όσοι ξενοδόχοι καταβάλουν το τέλος, θα το κάνουν με τη συνοδεία «Δήλωσης Ρητής Επιφύλαξης», με την οποία ζητούν την επιστροφή της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επιβολή του τέλους.