Στον σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, προκειμένου να καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα μεταφερθούν σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, νωρίς το πρωί, εκατοντάδες ρολόγια, ζώνες, τσάντες και πορτοφόλια, όλα προϊόντα «μαϊμού», που κατασχέθηκαν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, από τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο πλούσιος «θησαυρός» των προϊόντων απομίμησης εντοπίστηκε, έπειτα από συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών, από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας σε αποθηκευτικό χώρο στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ενωτικών 8.
Συγκεκριμένα, μετά από επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και αιφνιδιαστική έρευνα που διενεργήθηκε σήμερα (Πέμπτη) στις 12.00, στη συγκεκριμένη αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 784 ρολόγια, 248 ζώνες, 372 τσάντες και 1017 πορτοφόλια.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα ήταν απομιμήσεις από πανάκριβες μάρκες ρολογιών πολυτελείας (όπως Rolex, Guess, Dolce Gabbana, Omega κλπ), καθώς και από επώνυμες μάρκες από πορτοφόλια, ζώνες και τσάντες (όπως Armani, Gucci, Louis Vuitton κλπ) και όπως προέκυψε προορίζονταν για διάθεση από μικροπωλητές στο κέντρο της πόλης.