Με κεντρικό σύνθημα «Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε. Όλοι μαζί να σπάσουμε τα δεσμά του Μνημονίου» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν σήμερα στην 24ωρη γενική απεργία κατά των νέων μέτρων που επιφέρει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνεται στις 11 το πρωί στο πεδίο του Άρεως ενώ στις 10 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Ωστόσο πολύ νωρίτερα, από τις 7 το πρωί, προγραμματίζουν μεγάλη συγκέντρωση σε τρία σημεία γύρω από τη Βουλή οι «Αγανακτισμένοι» σχεδιάζοντας να σχηματίσουν ένα κλοιό την ώρα που είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στο Κοινοβούλιο.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και τις υπηρεσίες υγείας πρόνοιας.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Απεργούν, ακόμα, οι υπάλληλοι των τραπεζών.

Τα πλοία θα είναι όλο το 24ωρο δεμένα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ενώ θα γίνουν κανονικά οι πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με εξαίρεση ΟΣΕ και Προαστιακό, που θα ακινητοποιηθούν καθ’ όλο το 24ωρο, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις στην απεργία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για τα συλλαλητήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ τα αστικά λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 6 το πρωί ως τις 12 το βράδυ. Το μετρό θα λειτουργήσει κανονικά. Τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο θα εκτελούνται ως το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΣΕ.